BHC – Tingsryd 4–1

Småländska Tingsryd gästade Borås ishall ikväll. BHC vann övertygande med 4–1 i måstematchen.
Sport • Publicerad 29 september 2010
Alexander Bergström Krigar hårt bakom mål i matchen mot Tingsryd.Foto: Lars-Åke Green

Matchen slutade alltså 4–1 till BHC efter periodsiffrorna 1–1, 2–0, 1–0.

Matchen är slut!

Mindre än två minuter kvar av matchen, Borås går mot välbehövlig seger.

Tingsryd tar in målvakten Axel Brage i kassen igen.

57:19 MÅL 4–1!!! Alexander Bergström. Ass Jens Karlsson. Matchen är avgjord!

57:10 Tekning i BHC:s zon. TAIF:s målvakt är fortfarande i båset.

De 968 åskådarna i ishallen får se en mycket spännande match.

BHC fulltaligt!

BHC har press emot sig.

Drygt fem minuter kvar. Kan BHC hålla undan? Box play nu.

Tingsryd tar time-out och plockar ut målvakten!

54:35: Utvisning BHC, slashing 2 min, Ola Svanberg.

BHC rinner igenom men lyckas inte få in pucken. Bra tryck nu!

Teemu Olomo i Tingsryd får ett skott i ansiktet, men kommer upp på fötter igen.

Borås sätter tryck i offensiv zon, men får inte in pucken under sitt power-play. TAIF är fulltaliga igen.

46:57: Utvisning Tingsryd, hakning, 2 min, Robin Jacobsson.

Tredje perioden är igång!

_____________________

Andra periodens första tio minuter är säsongens bästa enligt BT:s utsända.

Försvaret släpper inte till någonting alls, farten är mycket bättre än tidigare och kedja Bergström-Andersson-Karlsson är sylvassa.

Skottstatistiken i andra perioden är 9–7 till BHC.

Andra perioden:

BHC lyckas inte utnyttja sina numerära överlägen, trots att de har många lägen.

35:25 Utvisning Tingsryd, cross-checking, 2 min, Robin Jacobsson

33:34 Utvisning Tingsryd, tripping 2 min. Jan Öberg.

Borås klarar det numerära underläget, och är fulltaliga igen.

28:00 Utvisning Borås, tripping 2 min, Mats Hansson.

26:26 Mål! 3–1! Målskytt: Rasmus Ericsson i power play. Ass: Linus Fagemo.

25:57 Utvisning Tingsryd, fasthållning, 2 min. Jan Öberg.

Borås öppnar andra perioden på bästa möjliga sätt. Snabbt mål – och det är bud på fler. BHC har bitit sig fast i offensiv zon och skapar chans efter chans.

22:49 Mål: 2–1! Målskytt: Alexander Bergström, assist Mats Hansson, Erik Andersson.

BHC vinner skotten med 8–3 i den första perioden. Det är en jämn match där ingen av laget har övertaget spelmässigt.

Det märks tydligt att detta är en måste-match för hemmalaget. Spelarna uppträder lite nervöst på isen.

Men 1–1 står det efter första perioden, BHC har alla chanser i världen att ta ledningen i andra perioden.

Första perioden:

18:42: Utvisning Tingsryd, 2 min hakning. Matt Davidson.

Utjämning för BHC, Linus Fagemo styr in en puck på skott från Oscar Andersson. BHC har jobbat in sig i matchen efter en tung start på första perioden, enligt BT:s utsända.

15.52: Mål: 1–1! Målskytt för BHC: Linus Fagemo. Assist Oscar Andersson, Ola Svanberg.

Tingsryds forward Hjalmarsson fick en passning på offensiv blålinje, drog med en fint isär Pontus Hanssons benskydd och lade in pucken i luckan.

11.45: Mål: 0–1. Målskytt för Tingsryd, Erik Hjalmarsson. Assist Teemu Olomo.

08.24: Utvisning Tingsryd, hakning, 2 min. Erik Hjalmarsson.