BHC skrällde i premiären

Drömstart för Borås HC som gjorde de första tre målen och vann premiären i Allsvenskan mot Rögle BK.
Sport • Publicerad 14 september 2010
Linus Fagemo blev utsedd till matchens lirare.
Linus Fagemo blev utsedd till matchens lirare.Foto: Rickard Nilsson

Adam Rundkvist stod för BHC:s första mål i den sjätte minuten i numerärt underläge.

Erik Andersson stod för det andra målet efter en styrning av Alexander Bergström, i numerärt överläge i den 14:e minuten.

Det tredje målet kom från Jens Karlsson bara en minut senare, återigen i numerärt överläge.

Då tog ett chockat Rögle time-out.

17 minuter in i första perioden lyckades Rögle BK:s Christoffer Persson reducera till 1–3 med ett skott mellan benen på Pontus Hansson.

I den andra perioden lade RBK in en högre växel och i den 28:e minuten satte Henrik Björklund Rögle BK:s andra mål.

Kvitteringen kom i den 32:a minuten från Rögles Viktor Lindgren. Målet väkte protester från BHC då en av Rögles spelare låg inne i målet. Precis innan hade Jens Karlsson friläge och var nära att sätta 2-4 för BHC, men bara två minuter efter Rögles kvittering gav han BHC ledningen igen med 3–4.

Drygt fyra minuter senare kvitterade Rögle BK igen, då Daniel Glimmenvall satte ett för BHC psykologiskt jobbigt 4–4 innan andra periodens slut.

Två gånger under den andra perioden fick BHC kämpa med tre mot fem på isen.

I den tredje perioden gick BHC åter upp i en kortvarig ledning när Alexander Bergström satte 4-5, tätt följt av Viktor Lindgrens 5-5-mål i den 50:e, respektive 52:a minuten.

Resten av tredje perioden blev mållös, men på slutet blev det dramatiskt då Richard Demén-Willaume, som förra året spelade för Rögle, blev utvisad i sudden death och var nära att bli olycksfågel, men i stället blev matchhjälte då han satte det sista 5-6-målet för BHC.