Annons

BHC nere på jorden igen

Positiva signaler i segern mot Rögle.
I hemmapremiären mot Örebro raka motsatsen.
– Vi fick oss en tankeställare om att vi inte är bäst i världen, suckar Oscar Andersson.
Sport • Publicerad 18 september 2010
Ola Svanberg var inte nöjd med hemmapremiären.Foto: Sara Moritz
DEPPIGT I BHC. Mikael Aaro, Alexander Bergström och övriga BHC-spelare lämnade isen efter den tunga 0?3-förlusten mot Örebro i hemmapremiären.Foto: Håkan Persson

ishockey, allsvenskan

Borås HC–Örebro HK 0–3

Annons

Skottstatistiken – 37–20 i hemmalagets favör – talar sitt tydliga språk. BHC tryckte på och skapade betydligt fler målchanser än gästerna från Närke, men bortakeepern Michal Zajkowski var allt annat än borta och stoppade allt som kom i hans väg.

Tolv minuter in i matchen satte ex-boråsaren Fredrik Orrsten matchens första mål (se separat artikel) – och sedan dröjde det bara två minuter innan det small bakom Pontus Hansson i BHC-kassen igen. Marcus Jonasén rakade in pucken i power play.

– Vid 0–1 gör Örebro det bra, och det andra målet sätter de i numerärt överläge. Finns inte mycket att säga om. Däremot är det helt oacceptabelt beteende vid deras tredje mål, säger BHC-tränaren Jens Gustavsson och utvecklar:

– Vi hade pratat om att inte låta dem komma tre mot två för mycket, och så ger vi bort en sådan chans med 15 sekunder kvar av perioden. Det var ruskigt tungt, rent psykologiskt.

Tredjeformationens Oscar Andersson är inne på samma linje:

– Trean bjuder vi Örebro på, och jag tycker att vi är alldeles för snälla när de sätter tvåan också. Vi måste kunna få bort pucken där, säger Andersson.

Den andra perioden startade med en massiv BHC-press. Örebro fick stundtals mest slå i från sig, men de riktigt heta hemmachanserna uteblev. Jens Karlsson hade två lägen, men i övrigt var det bara halvchanser.

– Jag tycker att vi gör en rätt bra match, men vi hade inte rätt rörelse. Spelarna var för nära varandra i stället för att bredda spelet och dra isär Örebros backar, analyserar Jens Gustavsson, och lägger med bitter ton till:

– Riktigt surt att bli nollad i hemmapremiären.

Oscar Andersson gjorde en pigg insats och kunde vid ställningen 0–0 satt en annan prägel på matchen. Han brände dock sitt friläge.

Annons

– Jag hann inte tänka så mycket mer än att få iväg ett skott. Det hade varit skönt att sätta den, då hade matchbilden blivit annorlunda, säger Andersson, som är ny i BHC inför den här säsongen. Nyförvärvet från Oskarshamn menar att 6–5-segern borta mot Rögle satt i huvudet.

– Det gick väldigt bra där nere i Ängelholm, och kanske trodde vi lite för mycket på oss själva efter det. Nu måste vi ta lärdom av det här och inte göra samma misstag igen.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons