Annons

BHC föll – men Wadell gladde

Borås HC:s träningsmatch mot Sönderjysk slutade med förlust. Men tränaren Gunnar Persson var nöjd ändå - särskilt med nyförvärvet Matt Wadell.
Sport • Publicerad 29 augusti 2008

ISHOCKEY, SÖNDERJYSK

Borås HC är på träningsläger i Danmark och i går spelade man match mot Sönderjysk, som är en av favoriterna till att vinna den danska ligan kommande säsong.

Annons

Matchen spelades på liten rink och det var hemmalaget som drog det längsta strået.

– Jag tycker att vi gjorde en bra match ändå. Det var många som slet och och kämpade. Calle Ericson-Waldeborn imponerade, precis som (David) Borkenhagen och (Per) Fernhall, säger Gunnar Persson, som också fick se en bra debut av lagets nye kanadensare, Matt Wadell.

– Han flögs hit i går (läs: i onsdags) och jag gillade vad jag såg. Det är en riktigt bra back. Stabil och stark. Jag gillar hans spelstil, säger Persson.

Matchen i sig var ganska jämn med ett litet övertag för danskarna. Det var jämnt hela vägen och det avgörande 6–4-målet gjordes i öppen kasse sedan BHC tagit ut målvakten och satsat på en extra utespelare i slutet.

Värt att nämnas är att Mattias Remstam gjorde sitt första mål för i BHC-tröjan och att Mats Hansson noterades för två mål.

Jimmy Lund skadade foten och tvingades utgå i den sista perioden men enligt Gunnar Persson ska det inte vara några problem och han räknar med att samtliga spelare är tillgängliga i dagens match mot Esbjerg.

Sönderjysk–Borås HC 6–4 (2–1, 1–2, 3–1)

BHC:s mål: Mats Hansson 2, Mattias Remstam, Joakim Persson.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons