BHC föll ihop i sista perioden

BHC hade en tvåmålsledning inför tredje perioden. Men inte kraften att försvara den.
Sport • Publicerad 26 februari 2009
Sebastian Idoff hade inte mycket hjälp av sina utespelare i sista perioden.
Sebastian Idoff hade inte mycket hjälp av sina utespelare i sista perioden.Foto: BT Arkiv

AIK vann den sista perioden med hela 4–0. Stackars Sebastian Idoff i målet hade ingen lätt afton. Efter att ha fört matchen i två perioder och gått till sista pausvilan med en 3–1-ledning tappade plötsligt BHC allt.

Gunnar Persson var mycket besviken på sättet hans lag tappade matchen. Han sa inte ett ord till sina spelare efteråt, men desto mer när BT ringde upp:

– Det här kännetecknar hela säsongen. Spelarna är inte beredda att offra tillräckligt för att vinna. Det är så det känns.

Vad AIK-tränaren Roger Melin kände i de första två perioderna förtäljer inte den här historien, men Melin tog time-out redan efter tio minuter (och fick applåder för det av den lika missnöjda hemmapubliken).

– Vi hade bra skridskoåkning och tog bra beslut. Sen slutade vi med allt. Vi slutade passa, slutade skjuta och slutade markera, säger Gunnar Persson.

Det såg ut som om ni mest ville försvara ledningen.

– Vi slutade bara med allt. Jag vet inte vad jag ska säga mer. Det är så synd att inte fler vill visa upp sig en hel match.

Kanske hade det delvis att göra med att BHC kom till spel med tre femmor och två extraforwards medan hemmalaget mönstrade fyra fulla femmor.

Två som faktiskt ville visa upp sig var de två ungdomarna från de egna leden – Carl Ericson-Waldeborn,18, och Wictor Adolfsson-Hedlund, 19. De fick ovanligt mycket speltid och tackade för förtroendet genom att göra första allsvenska målet respektive första allsvenska målgivande passningen.

Matchen var betydelselös för båda lagen. BHC räddade sitt kontrakt förra veckan och AIK ska spela i kvalserien mot elitserien senare i vår.

AIK–Borås 5–3 (0–1, 1–2, 4–0)

Första perioden: 0–1 (1.48) Alexander Täng (Anders Eriksson, Patrik Ahlstrand).

Andra perioden: 0–2 (3.53) Carl Ericson–Waldeborn (Alexander Täng, Mattias Remstam), 1–2 (5.07) Daniel Bång (Erik Ryman), 1–3 (11.40) Simon Hjalmarsson (Lenny Dower, Wictor Adolfsson–Hedlund).

Tredje perioden: 2–3 (6.34) Mattias Beck (Jonas Westerling, Henrik Eriksson) spel fem mot fyra, 3–3 (14.10) Johan Adolfsson (Tobias Ericsson, Rasmus Ericsson), 4–3 (16.26) Mattias Beck (Jameson Milam), 5–3 (17.37) Henrik Eriksson spel fyra mot fem.

Skott: 34–23 (9–6, 10–13, 15–4).

Utv, AIK: 5x2. Borås: 5x2.

Domare: Mikael (Åkers Styckebruk) Andersson.

Publik: 1 424.