Annons

Besviken Southgate vill fundera på framtiden

Djupt besviken, men som alltid stor i motgången.
Gareth Southgate led med sina spelare efter kvartsfinalförlusten (1–2) mot Frankrike.
Om han fortsätter på posten är osäkert.
Fotboll • Publicerad 11 december 2022
Gareth Southgate tröstar Luke Shaw.
Gareth Southgate tröstar Luke Shaw.Foto: Francisco Seco/AP/TT
Declan Rice deppar.
Declan Rice deppar.Foto: Christophe Ena/AP/TT

England var under långa stunder det dominerande laget på arenan al-Bayt. Men Olivier Giroud fick sista ordet i och med att Harry Kane missade chansen att tvinga fram en förlängning när han brände straffen med sex ordinarie minuter kvar.

– Frankrike vet att de spelat i en fantastisk match och vi vet att vi gett ett världslag en bra match. Jag tror inte att vi hade kunnat göra mycket mer. Vi förtjänade mer sett till vår prestation, men i slutändan är det mål som avgör.

"Mycket stolt"

Annons

– Jag är mycket stolt över sättet som vi uppträtt, inte bara i kväll utan under hela turneringen. Vi har visat karaktär och kommit tillbaka trots underläge. Jag kan inte begära mer av mina spelare. I dag drog vi det kortaste strået.

Han stöttade förstås även den olycklige Kane.

– Vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans. Vi har släppt in några mål och och har missat några chanser, men vi skulle inte ha varit här om det inte vore för Harry Kanes mål för oss.

Hur Southgate kommer att hantera det bittra nederlaget återstår att se. Han säger att han noga kommer att överväga om han fortsätter som boss för "Three Lions".

– Efter varje turnering har vi satt oss ned, utvärderat och reflekterat. Så vi behöver lite tid för att se till att alla fattar rätt beslut, säger han.

Southgate tillträdde efter EM 2016 och har sedan dess tagit England till semifinal i VM 2018, final i EM 2021 och nu kvartsfinal. Ett facit som överträffar åtskilliga av hans företrädare.

Stöttas av Rice

Mittfältaren Declan Rice vill ha kvar Southgate.

– Jag hoppas att han stannar. Jag tycker att han har varit briljant för oss. Jag tycker att det finns mycket kritik som inte är befogad. Han har tagit oss längre än vad folk kunde förvänta sig och i kväll fick han till allt på rätt sätt.

– Det är inte på honom det hänger, inte alls på honom. Taktiken var rätt, vi spelade på rätt sätt, vi var aggressiva, vi stoppade Kylian Mbappè.

– Jag älskar att spela för honom och jag älskar att spela för England, säger Rice.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons