Annons

Besked om Svensson i dag: "Det är en blödning"

Anders Svensson skadade sig mot Ungern. I dag avgörs om han kan spela mot San Marino.
Sport • Publicerad 5 september 2010
Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

– Det är en blödning och en överansträngning i knät, säger Elfsborgsmittfältaren.

Matchklockan hade just passerat 32 minuter när Anders Svensson, 34, tvingades utgå efter en smäll. Han haltade av planen, ersattes av Kim Källström, och fick genast behandling på knät.

Annons

– Jag fick en ordentlig smäll. Det har blivit en blödning och en överansträngning i knät, tror läkarna, säger Svensson till BT.

Han tränade inte under gårdagen, och ville under gårdagseftermiddagen inte spekulera i hur stor chansen till spel mot San Marino i Malmö på tisdag är.

– Vi får se i morgon (i dag) hur det är. Just nu känns det hyfsat, säger Svensson.

Förbundskaptenen Erik Hamrén sa på gårdagens presskonferens att Svensson är den som är mest osäker inför San Marino-matchen. Därför har Albin Ekdal kallats in till truppen.

Inkallad i truppen är även Daniel Örlund. Målvakten som till vardags står i Rosenborg ersätter Andreas Isaksson som också tvingades till byte i fredagens match.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons