Annons

Berlusconis tålamod över – sparkar tränaren

Fotboll • Publicerad 13 september 2022
Giovanni Stroppa fick sex matcher i Serie A med Monza. Sedan gav ägaren Silvio Berlusconi honom sparken. Arkivbild.
Giovanni Stroppa fick sex matcher i Serie A med Monza. Sedan gav ägaren Silvio Berlusconi honom sparken. Arkivbild.Foto: Claudio Grassi/AP/TT

Gamla meriter är inte mycket värda om man är tränare i den tidigare italienska premiärministern Silvio Berlusconis Monza.

Det fick Giovanni Stroppa erfara på tisdagen, när Serie A-klubben meddelade att 54-åringen får sparken efter den tuffa säsongsstarten.

Annons

Stroppa skrev historia i våras när Monza under hans ledning för första gången tog klivet upp i den italienska högstadivisionen i fotboll.

Inledningen på hösten har dock varit motig. Efter fem raka förluster kom lagets första Serie A-poäng i och med 1–1 borta mot Lecce i söndags. Men det var för lite, och för sent, tyckte uppenbarligen Berlusconi, som tog över ägandet i Monza 2018, när klubben låg i tredjedivisionen.

Stroppa ersätts, åtminstone tillfälligt, av Raffaele Palladino, som tidigare haft ansvaret för Monzas ungdomslag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons