Annons

Bergdalen föll mot Jitex: ”Resultatet känns i överkant”

Jitex Mölndal borta blev en för tuff uppgift.
Bergdalen förlorade – och tappade greppet om förstaplatsen.
– Det känns surt när vi hängde med såpass bra, säger spelande tränaren Linnea Liljegärd.
Publicerad 19 juni 2019
Arkivbild på Moa Glans och Linnea Liljegärd i Bergdalen.
Arkivbild på Moa Glans och Linnea Liljegärd i Bergdalen.Foto: Jonas Emtervall

Fotboll

Inför matchen låg Bergdalen tvåa – en poäng bakom Jitex med en match mindre spelad. Toppmötet började lovande för de rödvitas del.

Annons

– De ägde mer boll, men sett till farliga chanser var det lika och med lite flyt kunde vi ha varit i ledning i paus, säger Liljegärd.

Inledningsvis av den andra halvleken fortsatte Bergdalen att spela jämnt med hemmalaget. Men sedan fick Jitex en hörna som de skruvade in i bortre och en frispark som gick direkt in.

– Det kändes som tråkiga mål. Vid hörnan packade de in mycket folk och det var svårt för Sandra, vår målvakt, att få utrymme. Frisparken skulle inte ha fått gå in.

Efteråt gjorde Bergdalen ett par byten för att få ny energi. Men när de lyfte upp laget kontrade Jitex in 3–0. I och med förlusten tappar nu Bergdalen mark i toppen av division ett.

– Vi hade ändå hyfsad kontroll och den sista kvarten tycker jag att vi är det starkare laget, så resultatet känns i överkant. Men vi visste att Jitex brukar vara starka hemma och att de hade fått hem några som spelat collegefotboll. Vi får deppa lite, men det känns ändå hoppfullt.

Adam ÅstrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons