Annons

Bengtsson till sjukhus när Rögle knep finalplats

Debutanten Rögle är klart för CHL-final.
3–1-segern i returen mot Frölunda handlade dock mest om den otäcka skadan på Anton Bengtsson, som lämnade isen på bår.
Rögleforwarden ska enligt de senaste rapporterna må bra efter omständigheterna.
Ishockey • Publicerad 11 januari 2022
Rögles Anton Bengtsson bars ut på bår efter en otäck smäll i CHL-semifinalen mot Frölunda.
Rögles Anton Bengtsson bars ut på bår efter en otäck smäll i CHL-semifinalen mot Frölunda.Foto: Adam Ihse/TT

Semifinalreturen mellan Frölunda och Rögle, som vann det första mötet i Ängelholm med 5–3, hade just börjat när Anton Bengtsson gav gästerna ledningen med 1–0.

Bara några minuter därpå låg samma Bengtsson på isen efter en kollision med Frölundas Johan Sundström. Tv-bilderna som visades var otäcka. Bengtsson tog sig mot halsen och blev därefter liggande på isen i flera minuter innan han bars ut på bår och fördes till sjukhus.

Annons

Matchen återupptogs sedan, och båda lagen samt åskådarna på läktarna var märkbart påverkade av det som hänt.

Positiva besked

Men i den första periodpausen kom positiva rapporter från Röglelägret.

– Han pratade på isen och det såg bättre ut när han lämnade den. Förhoppningsvis är det inget allvarligt, sade lagkamraten Mattias Sjögren till SVT.

Också Rögle gav goda besked. På Twitter meddelade Skåneklubben att Bengtsson "efter omständigheterna mår okej".

Matchen då?

Jo, Rögle satte något av en spik i kistan 15 minuter in i den andra perioden då Dennis Everberg skickade in 2–0 i powerplay. Således behövde fyrfaldiga CHL-mästarna Frölunda göra fyra mål för att ha chans på en ny final.

Men någon spänning skulle det inte bli. I stället gjorde Rögle 3–0 i tom bur i mitten av den tredje perioden, innan Filip Johansson fick in ett tröstmål för Frölunda.

– Jag tycker att killarna var redo i kväll. Vi hade gott om självförtroende, höll ut och spelade bra i flera numerära underlägen. Vi slet hårt för Anton som tvingades lämna matchen. Överlag en stark lagseger, sade Rögletränaren Cam Abbott till SVT efteråt.

– Vi är inte nöjda ännu. Vi har en match kvar. Som jag sade till killarna: "det här är vår stund", fortsatte han.

Väntar på motstånd

Vilket lag Rögle får möta i finalen, som är tänkt att spelas den 1 mars, är dock ännu oklart. Förra veckans första semifinal mellan München och Tappara sköts upp på grund av coronasmitta i den tyska klubben. Kvällens tänkta returmöte i Finland kunde inte heller det spelas då hela Münchenlaget satts i karantän, skriver klubben på sin webbplats.

CHL har fortfarande inte kommit med besked om hur, och i så fall när, semifinalmötet ska avgöras.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons