Annons

Bekräftat: Olsen flyttar till Sheffield United

Robin Olsen flyttar ännu en gång från Italien till England.
"Vi ses snart," säger målvakten om det nya låneavtalet med Sheffield United.
Fotboll • Publicerad 1 september 2021
Robin Olsen lånas ut från Roma till Sheffield United. Arkivbild.
Robin Olsen lånas ut från Roma till Sheffield United. Arkivbild.Foto: Petr David Josek/AP/TT

Landslagets förstemålvakt lånas den kommande säsongen ut från italienska Roma till Sheffield United, som i år har fallit ner till den engelska andradivisionen The Championship.

Rykten om ett lån har florerat och kontraktet blev enligt den engelska klubben klart strax före det att transferfönstret stängde på tisdagen.

Annons

"Efter Aaron Ramsdales flytt till Arsenal har United fyllt tomrummet genom att knyta till oss den etablerade internationella målvakten Robin Olsen," skriver Sheffield United på sin hemsida.

Förra säsongen var 31-åringen utlånad till Premier League-laget Everton, där det inte blev någon förlängning när låneavtalet gick ut i juni.

Under sommarens EM-äventyr hyllades Olsen för sin fina insats i det svenska målet, men trots det har Serie A-laget Romas tränare José Mourinho gett honom kalla handen och inför det stundande VM-kvalet har förbundskapten Janne Andersson visat sin oro över målvaktens knappa speltid.

"Glad över att ansluta till Sheffield United. Längtar efter att dra i gång. Vi ses snart," skriver Olsen på Instagra m.

Låneavtalet sträcker sig över en säsong. Olsens kontrakt med Roma går ut i juni 2023.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons