Annons

Beckham startar mot Marseille

Succédebut och kramkalas med Zlatan Ibrahimovic i debuten för Paris Saint-Germain.
Sport • Publicerad 26 februari 2013
Foto: Francois Mori

På onsdagen kan David Beckham skapa mer oreda för rivalen Marseille när lagen möts på nytt.

Då finns engelsmannen med från start.

Annons

Bara tre dagar efter Paris Saint Germains 2–0-seger över toppkonkurrenten Marseille möts de franska giganterna igen – i franska cupens åttondelsfinal.

I söndags gjorde David Beckham debut när han spelade en kvart för sin nya klubb. Där låg han bland annat bakom framspelningen till Zlatan Ibrahimovics 2–0-mål.

Avstängning öppnar

På onsdag i mötet mot Olympique Marseille får David Beckham chansen från start. Det meddelade tränaren Carlo Ancelotti i samband med tisdagens träning.

– Beckham kommer att få starta på Marco Verrattis (avstängd) position, sade Ancelotti.

– Det är en viktig position. Beckham måste leda spela spelet och defensivt hitta en bra position. Han kommer få samma uppgifter som Verratti har.

Enligt Ancelotti är det inte omöjligt att det blir Beckham och inte Zlatan som nu får lägga PSG:s frisparkar.

– Kan han fortfarande ta hörnor och frisparkar? Han har definitivt kvalitéerna för det. Beckham kan spela hela matchen.

Engelsmannen själv var positiv efter sin korta debut i helgen.

– Fysiskt kändes det bra. Men jag kunde inte känna mina fötter eftersom de var så frusna, men förutom det kändes det bra.

Annons

Ovanan för kylan kanske inte var så märklig eftersom den 37-årige mittfältaren spelat i Los Angeles under sina senaste säsonger.

"Cupen är viktig"

Ancelotti väntas vila målvakten Salvatore Sirigu. Men utöver det hoppas tränaren kunna ställa upp med bästa möjliga lag för att PSG ska ta sin femte raka seger mot Marseille.

– Franska cupen är väldigt viktig för oss. Vi kommer inte att göra många förändringar, sade Ancelotti som efter 2–0-segern lovordade Beckhams och Ibrahimovics relation.

Marseille har halkat efter i ligaracet bakom PSG och Lyon och laget har bara mäktat med två mål framåt på sina fyra senaste ligamatcher.

– Vi hade 60 procent i bollinnehav och genomförde många fler passningar än vad de gjorde men vi kom inte igenom, sade Marseilles tränare Elie Baup efter söndagens förlust.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons