Annons

Bayern München höll för trycket

Fotboll • Publicerad 11 februari 2021
Benjamin Pavard, tredje från höger, blev matchvinnare för sitt Bayern München i finalen mot Tigres i klubblags-VM.
Benjamin Pavard, tredje från höger, blev matchvinnare för sitt Bayern München i finalen mot Tigres i klubblags-VM.Foto: AP/TT

Bayern München höll för favorittrycket i klubblags-VM i fotboll. De tyska Champions League-mästarna besegrade Tigres i kvällens final med 1–0, där VAR återigen hamnade i centrum. Först dömdes Joshua Kimmichs 1–0-mål i den första halvleken bort då skyttekungen Robert Lewandowski stod i offsideposition och bedömdes skymma sikten för det mexikanska lagets målvakt.

Efter knappa timmen fick Bayern München till slut in ledningsmålet genom Benjamin Pavard. Men återigen vinkades Lewandowski av för offside i upprinnelsen till målet, ett beslut som dock ändrades efter ny VAR-granskning. Fler mål gjordes inte och Bayern München, som även vann klubblags-VM 2013, tog därmed klubbens sjätte titel inom loppet av ett år.

Tidigare under dagen säkrade egyptiska Al Ahly tredjeplatsen efter att ha besegrat Palmeiras från Brasilien efter straffsparksavgörande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons