Annons

Bättre träningsmöjligheter med begagnat gräs Dalsjöfors

Borås Arenas gamla konstgräs kommer att läggas på Dalsjöfors IP, som ligger intill sim- och Idrottshallen.
Sport • Publicerad 28 maj 2008

I första hand ska konstgräsplanen användas för damfotbollen i Dalsjöfors, men alla klubbar inom kommundelen ska få använda planen.

Strax över 3,5 miljoner kronor kostar flytten av gräset och i mitten av oktober hoppas Borås Stads fritidskontor att planen ska vara klar för spel.

Annons

Borås Arena AB fick 360 000 kronor när man sålde plastgräset till kommunen. Nu ligger plasten och en jättehög med sand och gummigranulat utanför hallen i avvaktan på att marklarbetena på Dalsjöfors IP kan starta.

Förutom plastgräset får planen en ny elljusanläggning. Meningen är att alla lag i Dalsjöfors kommundel ska kunna utnyttja planen men också Dalsjöskolan kommer att kunna använda anläggningen.

Idag finns två planer på Dalsjöfors IP en gräs och en grusplan. Plastgräset kommer att läggas på gräsplanen och då kommer lagen att få tillgång till två vinterplaner, en konstgräs och en grusplan. Det har varit ett önskemål från Dalsjöfors GoIF att man lägger plastgräset på den nuvarande gräsplanen.

Dalsjöfors GoIF:s satsning på damfotboll, nu i damettan, ska prioriteras vad gäller tränings och matcher på plastgräset.

– Vi sålde Borås Arenas plastgräs till vårt bokföringsvärde, vi hade den uppgörelsen med Borås Stad att inte ta ut ett marknadspris, säger Sture Svensson i Arenabolaget.

– Positivt för hela kommundelen med en plastgräsplan, nu kommer alla lag i Dalsjöfors att få bättre tränings och matchförhållanden. Vi har haft samråd med kommundelsförvaltningen, skolan och fritidskontoret vad gäller placeringen av plastgräsplanen, säger Thomas Katby, ordförande i Dalsjöfors GoIF.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons