Annons
Borås–LF 103–101 Det blev en infernaliskt spännande thriller.
Sport • Publicerad 26 mars 2011
Foto: Lennart Magnusson

Efter många om och men stod dock Christopher Ryan och hans Borås Basket som segrare.

– Det här var utan tvekan min skönaste seger i klubben, säger han lätt chockad.

Annons

Efter att lagen stångat sig blodiga mot varandra i nästan 40 minuter kom allt att handla om matchens sista, självande sekunder.

Med matchuret på 39.51 hade Borås en trepoängsledning, 103–100, och LF:s Rudy Mbemba fick två straffkast. Det första satt och då räknade varenda kotte i Boråshallen ut att det andra skulle missas avsiktligen för att gästerna skulle få en sista chans till att ta retur och lägga i en tvåa.

Mbemba lade bollen snyggt och välplanerat ring ut så att jättarna Terrence Woodbury och Tyrone Levett fick fritt fram, men trots tre superlägen för de båda att dutta in bollen med bara decimeter till korgen rann sekunderna ut och Borås hade vunnit matchen.

Christopher Ryan befann sig, precis som under hela matchen, i händelsernas centrum under korgen och har efteråt svårt att minnas allt som skedde.

– Det enda jag hade i huvudet var "bollen, bollen, bollen". När Mike (Palm) äntligen fick tag i den och slutsignalen gick blev jag otroligt glad, vi ville verkligen vinna det här, säger Ryan.

Var det en extra speciell seger för dig med tanke på att du mötte dina gamla lagkamrater? – O ja, helt klart. Det här var den skönaste segern jag upplevt i Borås Basket, och nu har vi 1–1 i matchserien. Vi vet att vi kan slå dem när vi presterar max, så det ska egentligen inte behöva vara någon skillnad på borta– eller hemmaplan.

Med 28 poäng och fyra viktiga returer var den flygande Christopher Ryan den avgörande förgrundsfiguren i det minst sagt rafflande dramat. Att han missade tre av fyra straffkast under de sista kritiskt laddade 30 sekunderna är redan glömt.

– Jag var faktiskt inte så nervös som det kanske såg ut som. Samtliga kast kändes bra och jag trodde de skulle gå in, men fick ring ut. Om vi hade förlorat skulle det naturligtvis ha känts fruktansvärt, men nu bryr jag mig inte om de där missarna, säger han och ler.

Nu vänder serien tillbaka till Luleå med match i Pontushallen på tisdag. Med sig i bagaget har Borås Basket en seger som många kommer minnas länge och en ny tro på sig själva.

Det kan räcka hur långt som helst.

Karl Åkerström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons