Annons

Baryard Johnsson tillbaka som vinnare

Malin Baryard Johnsson fick kliva upp överst på prispallen i sin första stortävling sedan OS-guldet i Tokyo.
Det blev seger i Global Champions Tour-tävlingen i Rom.
Ridsport • Publicerad 11 september 2021
Malin Baryard-Johnsson vann Global Champions Tour-tävlingen i Rom. Arkivbild.
Malin Baryard-Johnsson vann Global Champions Tour-tävlingen i Rom. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Medan Peder Fredricson red en stortävling redan veckan efter Tokyo-OS i augusti och även var med i EM förra veckan har Malin Baryard Johnsson tagit det lugnare.

Men nu är hon tillbaka – som vinnare. Prestationen blev inte mindre av att regnet plötsligt öste ner över tävlingsarenan, men det var svenskan som var bäst på att behärska Rom i regnet på hästen Indiana.

Annons

– Jag är så stolt över henne. Jag är så glad över att få sitta på den förmodligen bästa hästen i världen, säger Baryard Johnsson till Global Champions TV.

I och med segern är hon klar för superfinalen i Global Champions Tour i Prag i november.

– Det betyder mycket, så klart, men det betyder mycket att bara få vinna här, säger hon.

Baryard Johnsson var en av elva felfria ryttare som gick vidare till omhoppningen i penningstinna Global Champions Tour-tävlingen. Väl där visade hon prov på den snabbhet som bidrog till lagguldet i OS.

Med tiden 36,74 var hon en dryg sekund snabbare än tysken Christian Ahlmann på andra plats.

Ytterligare två svenskar var felfria och med i omhoppningen. Henrik von Eckermann kom femma på sin OS-häst King Edward, precis före Evelina Tovek, som blev sexa på Winnetou de la Hamente Z.

Även Peder Fredricson fanns med i Rom, men han kom först på 36:e plats i första omgången på Christian K och missade finalen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons