Annons

Bajrami tillbaka: ”Viktiga minuter”

0–2 och poängkungen skadad – efter nio minuter. Men det är inte den tunga starten Elfsborg minns efter årets första match.Det är Emir Bajramis comeback.– Nu är jag ute efter kontinuitet, säger yttern till BT.
Fotboll • Publicerad 22 januari 2016
Efter ett år utan match – i går gjorde Emir Bajrami comeback, när Elfsborg mötte Nordsjälland på bortaplan.
Efter ett år utan match – i går gjorde Emir Bajrami comeback, när Elfsborg mötte Nordsjälland på bortaplan.

Efter nio minuter hade Elfsborg släppt in två mål – och fått fjolårets poängkung Viktor Claesson utbytt på grund av skada (se separat artikel).

Men det var varken det, eller det faktum att inhoppande Viktor Prodell gjorde två mål och tog Boråsklubben in i matchen igen, som var snackisen efteråt.

Annons

Inte heller att Nordsjälland gjorde ytterligare två mål i andra halvlek – vilket avgjorde matchen.

Nej, namnet som cirkulerade kring Elfsborgs omklädningsrum efter matchen: Emir Bajrami.

– Det var viktiga minuter Emir fick. Jag tycker att han såg bra ut, säger manager Magnus Haglund, och fortsätter:

– Det känns så klart väldigt bra att se honom i matchsekvenser igen, med tanke på vilken förmåga man vet att han besitter.

Bajrami byttes in i matchminut 67 – precis efter att Nordsjälland prickat in matchpunkterande 4–2.

– Skönt att få spela och känna matchsituationer igen, även om det bara var ett kortare inhopp, säger huvudpersonen själv med ett leende efter matchen.

Senast han spelade match var över ett år sedan. Då, den 17:e januari 2015, fick han 45 minuter i Panathinaikos möte med Panionios.

– Det blev några minuter här och där, men kontinuerlig fotboll har jag inte spelat på väldigt, väldigt länge. Det är det jag är ute efter nu. Jag vill inte spela bara tio matcher per säsong, jag vill få riktig kontinuitet i det. Nu handlar det om att ta varje tillfälle som ges och spetsa till allt, säger Bajrami.

Han medger att längtan efter gårdagens comeback varit stor, men säger också:

– Jag har försökt att undvika att tänka på det där. Saken är ju den att matchspel har varit så långt bort, och det hade varit farligt att tänka för mycket på det. Jag har gjort allt för att fokusera på rehabilitering i stället. Nu, när jag har kunnat träna alla pass och har fått spela lite, kan vi börja blicka framåt på allvar. Både jag och laget ska spela ihop oss nu, till något fint.

Annons

Hur mår kroppen nu?

– Den är mör, trött och gör ont. Men på ett bra sätt. Vi tränar extremt hårt nu, är nere i källaren och sliter. Men förhoppningsvis ska det ge så bra resultat att vi så småningom hittar upp till vardagsrummet, till finrummet...

I morgon flyger 27-åringen, tillsammans med övriga Elfsborgstruppen, till andra sidan Atlanten för träningsläger i Florida, USA.

– Jag tror på fina förhållanden för fotboll. Bra planer, gym och boende. Vi ser fram emot det.

BT I DANMARK

Fotboll, träningsmatch

Nordsjälland–Elfsborg 4–2 (2–2)

Mål: 1–0 Martin Vingaard (5), 2–0 Tobias Mikkelsen (9), 2–1 Viktor Prodell (13), 2–2 Viktor Prodell (29), 3–2 Marcus Ingvartsen (51), 4–2 Souheib Dhaflaoui (67).

Varningar, Nordsjälland: Jonathan Vervoort. Elfsborg: Jörgen Horn.

Elfsborgs lag: Kevin Stuhr Ellegaard (Abbas Hassan, 46) - Anders Randrup (Liridon Gashi, 79), Sebastian Holmén (Ibrahim Dresevic, 83), Jörgen Horn, Rami Kaib - Marcus Rohdén (Rasmus Rosenqvist, 79), Henning Hauger (Anton Andreasson, 70) - Simon Hedlund, Viktor Claesson (Viktor Prodell, 9), Simon Lundevall (Emir Bajrami, 67) - Per Frick (Lasse Nilsson, 64).

Oskar PålssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons