Annons

Bajrami har "grejer på gång"

Emir Bajrami, 25, är hemma i Borås. I går spelade han en uppvisningsmatch – men merparten ägnas åt att tänka på framtiden.
Sport • Publicerad 28 maj 2013
Emir Bajrami var i Borås på måndagen och förstärkte talanglaget som mötte Byttorp i samband med inspelningen av tv-programmet Proffsdrömmen.
Emir Bajrami var i Borås på måndagen och förstärkte talanglaget som mötte Byttorp i samband med inspelningen av tv-programmet Proffsdrömmen.Foto: Anders Robertsson

– Det är lite grejer på gång, säger Bajrami till BT.

BT skrev i onsdags att Panathinaikos är intresserat av Emir Bajrami kommande säsong.

Annons

Den grekiska storklubben dras dock med stora ekonomiska problem, och i slutet av förra veckan kom rapporter om att klubben inte beviljas elitlicens.

Nu funderar ex-elfsborgare Bajrami på hemmaplan som mest kring sin framtid, efter en misslyckad säsong i Monaco.

– Jag har varit i Sverige i två dagar nu, men vet inte hur länge jag stannar. Det är lite grejer på gång, så mycket beror på var jag hamnar och när jag ska vara på plats där, säger Bajrami, som i övrigt inte vill kommentera framtiden.

I går gjorde han ett gästspel när TV4:s Proffsdrömmen-lag spelade träningsmatch mot Byttorps IF på Ramnavallen. Tillsammans med ex-elfsborgarna Johan Sjöberg och Johan Karlsson samt tre spelare från klubbens U21-trupp spelade Bajrami med de kvarvarande killarna i Proffsdrömmen.

– Jag ställde upp för Stefan Andreassons skull, han bad om det. Det var en rolig grej, och jag tror att talangerna motiveras av att spelare som Karlsson, Sjöberg och jag var med, säger Bajrami.

Dessutom ställdes Emir – för första gången någonsin – mot storebror Avni i Byttorp.

– Vi har aldrig tidigare spelat mot varandra, så det var lite speciellt. Men kul!

Hur var det att dra på sig Elfsborgströjan igen?

– Det är alltid speciellt. Men jag hade fel nummer idag, det ska vara 20, säger Bajrami, som i går bar elvan på ryggen, och skrattar.

Bajrami spelade fram till sitt lags ledningsmål tidigt i matchen. Matchen kommer att vara med i det avsnitt av Proffsdrömmen som sänds på TV4 Sport 13 juni. Programmet sänds varje måndag och torsdag.

I veckan avgörs proffsdrömmen

Inspelningen av TV4 Sports Proffsdrömmen går in i sitt slutskede.

– Vi har ett intensivt schema i veckan, men på torsdag vet vi vem som vinner, säger Andreas Odén, producent.

Vinnaren belönas med ett ettårskontrakt i Elfsborg – och avslöjas i programmet som sänds 20 juni.

Programmet visas måndagar och torsdagar – och Odén är nöjd med de inledande tittarsiffrorna.

– De har varit högt över vårt estimat. På det första avsnittet hade vi 85 000 tittare, jämfört med 43 000 som såg Hammarby–Landskrona i superettan precis innan. Sedan gick siffran ner till torsdagsavsnittet, men det kan ha varit på grund av dålig marknadsföring, säger Andreas Odén.

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons