Annons

Baik jagar derbyseger: ”Ett lag många vill slå”

Fehim Smajlovic, 23, gick till IFK Göteborg i somras – men vände hem till sitt Borås AIK för bara en månad sedan.
I kväll ställs lagen mot varandra i ett västsvenskt prestigederby i futsalligan.
– Jag ser bara fram emot en bra match, säger Smajlovic.
Futsal • Publicerad 17 december 2017
Borås AIK jublar efter ett mål i hemmamatchen mot Skoftebyn tidigare i höst. Blir det nytt Baik-jubel mot IFK Göteborg i kväll.
Borås AIK jublar efter ett mål i hemmamatchen mot Skoftebyn tidigare i höst. Blir det nytt Baik-jubel mot IFK Göteborg i kväll.Foto: Lars-Åke Green

Den regerande skyttekungen Smajlovic lämnade tillsammans med Wahid Jawid och Robin Yarsuvat Borås AIK för storklubben Göteborg inför säsongen.

Men medan Jawid/Yarsuvat satsar vidare i Blåvitt bestämde sig Fehim Smajlovic för bara en dryg månad sedan för att återvända till sitt Borås AIK.

Annons

– Det kändes rätt för mig där och då och jag trivs väldigt bra i Baik. Nu är det bara att ösa på, säger han kort.

Känns det speciellt att möta tidigare laget?

– Faktiskt inte. Det är en match i serien och alla matcher är lika viktiga. Men IFK Göteborg är ett bra lag och jag tror att vi kan bjuda på bra futsal-underhållning. Sedan är det klart att man får lite derbykänsla, precis som när Elfsborg möter IFK på Borås Arena.

Blåvitt har tre raka segrar i ryggen, med målskillnaden 20–2, medan Borås AIK fortfarande är obesegrat i ligan med sex raka triumfer.

– Jag är rätt säker på att det kommer bli en fysisk match. Det är två lag som spelar med hög press, och vi får se vad som avgör. Men jag tycker att vi ska kunna vinna, vi är svårslagna hemma i Boråshallen, säger Smajlovic.

I hemmalaget är landslagsspelaren Irfan Delimedjac avstängd efter tre gula kort.

– Självklart hade vi gärna haft Irfan på plan, men vi har en bred trupp och det är läge för alla att kliva fram en sådan här match, det är något vi har sett fram emot länge, säger Baik-tränaren Petter Florentin.

Hur ser du på matchen?

– Det är väl årets match hittills. IFK var länge Sveriges bästa lag, och efter att ha börjat säsongen lite tveksamt i år har man kommit igång igen. De har fem landslagsspelare i truppen och är ju ett lag många vill möta och slå, det gäller oss också, säger Florentin.

David AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons