Annons

Bahoui om AIK:s upphämtningar: "En styrka"

AIK kan inte bara försvara 1–0-ledningar.
Topplaget kan jaga och hämta upp underlägen också.
Fotboll • Publicerad 15 maj 2022
AIK:s Nabil Bahoui efter kvitteringen till 3–3 i bortaderbyt mot Hammarby.
AIK:s Nabil Bahoui efter kvitteringen till 3–3 i bortaderbyt mot Hammarby.Foto: Anders Wiklund/TT

1–0 borta mot Hammarby blev 1–1 och 1–2 innan första halvleken var över.

Kört?

Annons

Inte för AIK.

Solnalaget som på sistone visat trygghet och stabilitet i 1–0-ledningar — som resulterat i fem raka segrar — plockade i stället fram något helt annat från repertoaren som nötts in på träningsanläggningen i Karlberg.

Spelarna forcerade framåt.

Och de gjorde det lyckosamt.

1–2 blev 2–2.

2–3 blev 3–3.

"Karaktär"

– Det är prov på karaktär. När du kollar på vår trupp så ser du massa spelare som inte viker ner sig när det är tufft. Vi höjer oss. Sådant ser jag inte så mycket hos de andra lagen, säger Nabil Bahoui, som inledde och avslutade målskyttet på Tele2 arena.

Tränaren Bartosz Grzelak:

– Det jag är nöjd med är framför allt att vi kommer tillbaka två gånger. Vi gör tre mål, vi är starka mentalt, säger han.

– Hade den här situationen uppstått förra säsongen, så vette fasiken om vi hade kommit tillbaka. Den här gruppen som jag tränar har utvecklats enormt mycket och gör det väldigt bra.

Annons

Med ett homogent försvarsspel fick AIK stopp på Hammarby och första gången gästerna klev upp i hög press resulterade det i en 1–0-ledning.

Hammarby försökte spela sig ur pressen men allt slutade med Richard Magyar satte bollen rakt på Nicolas Stefanelli — och sedan gick det undan.

Argentinaren kombinerade med Sebastian Larsson, lurade Magyar ännu en gång när han tog sig in i straffområdet och satte sedan in en hård, låg boll mot Nabil Bahoui.

Bahoui behövde bara sätta dit foten för att göra 1–0 i nionde minuten.

En ledning som var borta i halvtid.

"Inte supernöjda"

Darijan Bojanic hade möjlighet att öka på hemmalagets ledning till 3–1 men missade sin straff i 60:e minuten.

Fyra minuter senare gjorde AIK:s rutinerade Sebastian Larsson det motsatta och kvitterade till 2–2, efter att Mohanad Jeahzes gett hemmalaget ledningen med fin frispark i slutet av första halvlek.

Efter Nahir Besaras frisparksmål till 3–2 i 72:a minuten tvingades AIK för andra gången jaga i underläge.

En jakt som ännu en gång blev framgångsrik då Bahoui kvitterade i med sex minuter kvar till full tid.

– Det är ingen trepoängare, vi är inte supernöjda. Men med tanke på den veckan vi har haft så accepterar vi det, säger Nabil Bahoui.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons