Annons

Axnér debuterar mot Polen

Dubbla landskamper mot Polen i Lund och i Ystad – det blir nya förbundskaptenen Tomas Axnérs första matcher med handbollslandslaget.
Handboll • Publicerad 2 juli 2020
Handbollslandslagets nya förbundskapten Tomas Axnér. Arkivbild.
Handbollslandslagets nya förbundskapten Tomas Axnér. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Matcherna spelas den 1 respektive 3 oktober och blir de enda innan EM-truppen ska tas ut.

"Jag ser verkligen fram emot att få träffa spelarna i vår första ”riktiga” samling i min regi. Den här samlingen med dubbellandskamper mot Polen blir en väldigt viktig del i vår förberedelse för EM, där en tuff utmaning väntar oss. Jag hoppas få svar på vart vi står och vill verkligen utnyttja tiden till att sätta spelet och smyga min prägel", säger förbundskaptenen till landslagets webbplats.

Annons

Han tar ut EM-truppen i slutet av oktober och EM spelas i Danmark och Norge den 3–20 december.

Axnér och flera landslagsspelare har ett förflutet i Lund. Bland dem Sabina Jacobsen.

"Jag åker hem till Lund så ofta jag får chansen och det är förstås jätteroligt att landslaget ska dit och spela. Mitt mål är förstås att blir uttagen både dit och till EM, jag älskar att spela för Sverige och vill inget hellre än att spela landslagshandboll igen efter att jag missade VM i Japan i vintras och både OS-kval och OS blev uppskjutet ett år", säger Jacobsen.

Förhoppningen är att matcherna mot Polen kommer att spelas inför publik.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons