Annons

Även Paris ställer in sitt maratonlopp

Friidrott • Publicerad 12 augusti 2020
Löparna får inte springa förbi Place de la Concorde i Paris i år. Maratonloppet i den franska huvudstaden ställs in. Arkivbild.
Löparna får inte springa förbi Place de la Concorde i Paris i år. Maratonloppet i den franska huvudstaden ställs in. Arkivbild.Foto: Thibault Camus/AP/TT

Paris Marathon är nästa offer för coronapandemin. Loppet flyttades till en början från april till 15 november, men nu meddelar arrangörerna att tävlingen inte kan arrangeras utan ställs in.

50 000 deltagare springer normalt loppet som räknas till ett av de fem stora maratonevenemangen i världen.

De andra fyra storloppen är i New York, Boston, London och Berlin. Av dessa är det endast London som genomför sitt lopp i år, men utan motionärer. Endast elitlöparna är inbjudna till tävlingen som genomförs den 4 oktober på en ny bansträckning i St James Park i stället för på Londons gator.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons