Annons

Även Kallur tvingades avbryta

Nya lårsmärtor tvingade Susanna Kallur att ställa in sin comeback på DN-galan.
Sport • Publicerad 23 juli 2008

På uppvärmningen sade kroppen ifrån.

– Det är absolut ingen fara, jag hoppas vara igång igen om tre-fyra dagar, sade hon.

Annons

Efter 46 dagar av ihållande osäkerhet, tusentals skadefrågor och en vild kamp mot klockan skulle Sanna Kallur äntligen göra comeback på DN-galan sent på tisdagskvällen. Precis som inför OS i Aten för fyra år sedan var Stockholms stadion platsen där hon skulle hitta känslan igen (då 2004, efter en muskelbristning). Den gången gick det så där, nu gick det inte alls.

Redan på uppvärmningen inför comebacken fick Kallur känningar i sitt högra baklår. Hon hade tagit den smärtstillande spruta som skulle bedöva smärtan i smalbenet. När hon drog på sig spikskorna sade kroppen i från och hon fick ont på samma ställe som under inomhus-VM i Valencia i mars.

– När jag skulle sätta på mig spikskorna kände jag mig lite trött i baksidan. Massören ”Tobbe” Mårtensson var med ute på uppvärmningen och när han tryckte på låret kände jag att jag hade ont, sade Kallur strax efter att hennes konkurrenter genomfört loppet.

– Jag lärde mig saker i Valencia så jag visste vilka signaler jag skulle lyssna på.

– För fyra år sedan hade jag säkert startat men jag har lärt mig att lyssna på kroppen. OS är absolut inte i fara.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons