Annons

BBC: Försäljning av Chelsea kan tillåtas

Trots sanktionerna mot ägaren Roman Abramovitj kan en försäljning av Premier League-klubben Chelsea vara aktuell redan om några veckor.
Fotboll • Publicerad 14 mars 2022
Chelsea kan komma att säljas trots sanktionerna mot ägaren Roman Abramovitj.
Chelsea kan komma att säljas trots sanktionerna mot ägaren Roman Abramovitj.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

BBC skriver att en amerikansk investeringsfirma, som fått i uppgift att sköta försäljningen av Chelsea, har fått positiva signaler från den brittiska regeringen om en ny licens som skulle tillåta en försäljning av klubben.

Enligt en överenskommelse kan det gå smidigt att utfärda den nya licensen om vinsten från försäljningen går till välgörenhet eller in på ett fruset konto. Den ryske oligarken Abramovitj sade i samband med att han gick ut med att han ville sälja Chelsea, en tid innan han belades med sanktioner, att vinsten från försäljningen skulle gå till offren för kriget i Ukraina.

Många intressenter

Annons

Enligt BBC finns fler än 20 intressenter, och enligt uppgift är en av dem saudiska Saudi Media Group som kan ha lagt ett bud på nära 3 miljarder pund (motsvarande 38 miljarder kronor), enligt CBS-reportern Ben Jacobs. Senast på fredag ska bud ha lagts på Chelsea, skriver BBC på sin webbplats, och redan i slutet av mars kan försäljningen genomföras.

På grund av sanktionerna mot Abramovitj har den brittiska regeringen utfärdat en speciallicens åt Chelsea för att klubben ska kunna fortsätta verksamheten på fotbollsplanen. Men klubben får inte sälja biljetter till hemmamatcherna, endast årskortsinnehavare är välkomna till Stamford Bridge.

Detta försöker nu Chelsea förmå regeringen att ändra.

"Vi har dagliga möten för att hitta en lösning. Samtidigt diskuterar Premier League och FA (Englands fotbollsförbund) integritetsfrågan med regeringen eftersom supportrarna hindras från att gå på match", skriver Chelsea i ett uttalande.

EU-sanktioner

I söndagens hemmamatch mot Newcastle skanderade supportrarna Abramovitjs namn som stöd för klubbägaren. Det gillar inte Storbritanniens premiärminister Boris Johnson, vars talesperson säger att fansen måste sluta med sitt olämpliga uppträdande.

På måndagen meddelade EU att man inför nya sanktioner mot ryska miljardärer med kopplingar till Rysslands president Vladimir Putin. Enligt nyhetsbyrån AFP är Abramovitj en av dem.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons