Annons

Avdic blir kvar: "Klubbarna kom inte överens"

Bundesligalaget Schalke 04 var sista klubb att få nobben – och när transferfönstret stängde i natt var Denni Avdic fortfarande Elfsborgs spelare.
Sport • Publicerad 1 september 2010
Foto: 

– Klubbarna kom inte överens om summan, säger Avdic till BT.

Den allsvenska skyttekungen har just dragit på sig en överdragströja och klivit av Hjällbovallen efter det ?första träningspasset med U21-landslaget inför fredagens match mot Israel.

Annons

– Just nu känns det skönt att jag har fått ett svar. Jag hade börjat förbereda mig mentalt på en flytt. Det är en process som pågått under två månader, men jag visste också att det i en förhandling kan gå åt båda håll. Nu blev det ingenting, men det var jäkligt nära, säger han.

Schalke 04, som tidigare i sommar gjort klart med Real Madrid-legenden Raul, värvade i dagarna Milans Klaas-Jan Huntelaar i bakvattnet av ”Zlatan-affären”.

Högst sannolikt påverkade det en övergång för Denni Avdic.

Och efter matchen mot Malmö, sent i söndags kväll, fick skytteligaledaren reda på att tyskarna dragit sig ur.

– Klart jag hade velat spela i Schalke, ett av Europas bästa lag, och att jag känner en besvikelse över att det inte blir av, säger Avdic och fortsätter:

– Visst hade det varit svårt att ta plats i startelvan, men jag tror på mig själv och vet att jag skulle utvecklats enormt och lärt mig mycket av spelare som Raul. ?Det hade varit ett bra alternativ, men det ska ju vara bra för Elfsborg också, säger Avdic.

Nu efter beskedet blickar Avdic ändå framåt och är nöjd med att få avsluta säsongen med Elfsborg.

– Det här är inget jag tänker deppa över, min chans kommer igen. Det har trots allt gått väldigt fort för mig från bänken till att leda allsvenskans skytteliga.

Hur ser du på framtiden?

– Jag har varit i Elfsborg i fyra år nu och mitt mål är att komma ut i Europa så snart som möjligt.

Annons

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson bekräftade i går Schalke 04:s intresse, men hävdar att det aldrig var riktigt nära affär.

– Schalke är en av flera klubbar som följt och visat sitt intresse för Denni, och som säkert kommer att fortsätta göra det. Men den här gången hamnade vi aldrig i det läge att både klubb och spelare var beredd att hoppa på tåget, säger Andreasson till BT.

Är du förvånad över att ingen klubb var beredd att betala tillräckligt bra?

– Jag skulle vilja säga att Denni precis börjat sin forwardskarriär, han har gjort en fantastisk säsong hittills och skapat väldig uppmärksamhet över Europa. Han har framtiden för sig och den dagen kommer när Denni går vidare, men då ska det vara rätt på alla plan och det var det inte den här gången.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons