Atalanta bröt Milans segersvit

Fotboll • Publicerad 24 juli 2020
Zlatan Ibrahimovic, här i en nickduell med Atalantas Mattia Caldara, blev mållös i 1–1-mötet på San Siro.Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Med tre segrar i följd var det ett Milan i högform som tog emot Serie A-tvåan Atalanta på San Siro.

Men den här gången fick Zlatan Ibrahimovic och hans lagkamrater nöja sig med oavgjort, 1–1.

Hemmalagets Hakan Calhanoglu gav annars Milan en smakstart när han efter 14 minuter vackert drog in en frispark i det bortre krysset trots dålig vinkel.

Och när målvakten Gianluigi Donnarumma en stund senare räddade en straff från gästernas Ruslan Malinovsky pekade mycket på att även detta var Milans match.

Men bara åtta minuter senare kom kvittering, detta när Duvan Zapata blev helt fri efter en tilltrasslad situation och tryckte in 1–1.

Zlatan Ibrahimovic, tvåmålsskytt senast mot Sassuolo, spelade hela matchen men blev den här gången mållös.

Milan är sexa i Serie A med en match mer spelad och innehar därmed kvalplatsen till Europa League, en poäng efter femman Roma och fyra poäng före sjuan Napoli.