Annons

Åskådare bortförda under Israelmatch

Ett antal åskådare med palestinska flaggor fördes bort från läktaren av polisen under U 21-matchen mellan Sverige och Israel i Göteborg på fredagskvällen.
Sport • Publicerad 4 september 2010
Aktivister krävde att matchen skulle stoppas. Vakter och polis avhyste aktivisterna under första halvlek av U21 EM-kvalmatchen i fotboll mellan Sverige och Israel på Gamla Ullevi i Göteborg på fredagen.
Aktivister krävde att matchen skulle stoppas. Vakter och polis avhyste aktivisterna under första halvlek av U21 EM-kvalmatchen i fotboll mellan Sverige och Israel på Gamla Ullevi i Göteborg på fredagen.Foto: BJRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

– Det var av ordningsskäl, inte för att de hade palestinska flaggor, säger kommenderingschefen Håkan Sandahl till TT.

Matchen föregicks av demonstrationer utanför arenan, men utan bråk.

Annons

Totalt omhändertogs fem åskådare enligt polislagen, två avlägsnades och 50 avvisades, även det enligt polislagen. I inget fall finns misstanke om brott.

När Sverige mötte Israel i Malmö i tennis förra året var demonstrationerna våldsamma, närmast kravalliknande.

– Vi har aldrig haft några indikationer på att det här skulle bli som i Malmö, säger Håkan Sandahl. Här har inte funnits någon hotbild, mer än den allmänna när ett israeliskt lag spelar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons