Annons

Asbaghi klar för engelsk ligaklubb – lämnar U21

Nu är det klart. U21-landslagets förbundskapten Poya Asbaghi lämnar uppdraget för att bli huvudtränare för engelska Championshiplaget Barnsley, uppger klubben på sin webbplats.
Det är inte klart med ersättare i landslaget.
Fotboll • Publicerad 17 november 2021
Poya Asbaghi. Arkivbild.
Poya Asbaghi. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

Asbaghis sista match med U21-landslaget var tisdagens 0–1-förlust mot Irland i EM-kvalet. De tre sista matcherna i kvalet spelas först i vår. Därför kan det dröja innan det blir klart med Asbaghis ersättare.

"Vi känner ingen panik att hitta någon lösning nu direkt. Det händer mycket på marknaden och vi får analysera det här och ta det i den takt det behöver", säger Claes Eriksson, chef för U21-landslaget och pojklandslagen, till fotbollförbundets webbplats, och hyllar samtidigt Asbaghi.

Annons

"Han har varit en stor tillgång för laget och även för förbundskaptensgruppen. Han har bidragit med en god ledargärning och även med sunda värderingar. Sen är han är mycket duktig tränare och så klart tråkigt att vi tappar honom".

Asbaghi har varit tränare i Dalkurd, Gefle och IFK Göteborg. För ett drygt år sedan fick han lämna Blåvitt. Nu tar han med sig den dåvarande assisterande tränaren Ferran Sibila till Barnsley.

"Vi välkomnar Poya och Ferran till klubben. Båda är bra människor och talangfulla tränare med tydligt ledarskap och taktisk filosofi", säger Barnsleys vd Khaled El-Ahmad till webbplatsen.

"Vi hade Poya på radarn redan 2019 och när vi gick igenom rekryteringsprocessen stod det klart för alla att det är Poya och Ferran som kan ta Barnsley framåt.

Asbaghi ersätter Markus Schopp som sparkades efter 13 matcher utan seger och sju raka förluster i den engelska andradivisionen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons