Annons

Årsjö vann världscuppremiären

Ebba Årsjö tog hem världscuppremiären i storslalom i St Moritz. Svenskan krossade allt motstånd när hon var snabbast i båda åken.
Parasport • Publicerad 8 december 2022
Ebba Årsjö tog hela tre medaljer, två guld och ett brons under Paralympics i Peking 2022. I världscuppremiären blev det också seger. Arkivbild.
Ebba Årsjö tog hela tre medaljer, två guld och ett brons under Paralympics i Peking 2022. I världscuppremiären blev det också seger. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Redan i det första visade Årsjö varför hon åkte från Paralympics med tre medaljer. 21-åringen åkte ner drygt fyra sekunder snabbare än någon annan i hennes klass.

Även det andra åket blev en uppvisning och Årsjös segermarginal blev till slut 8,35 sekunder till tyskan Andrea Rothfuss som var näst snabbast av de totalt sex åkarna.

Annons

– Det kändes lite ovant, jag har inte tävlat på många månader. Men jag var väldigt taggad och det kändes bra i kroppen, säger Årsjö i en video från Svenska parasportförbundet.

Segern är ett steg på vägen mot Årsjös nästa stora mål: totalseger i världscupen. I morgon fortsätter premiärhelgen med slalom.

– Jag tar med mig det jag gjorde i dag. Två fulla åk som var rätt bra tekniskt. Jag får försöka göra samma sak i slalom, vilket är svårare. Men det blir en bra utmaning, säger hon.

Om hon ska lyckas med det krävs dock en del segrar, hon har nämligen meddelat att det inte blir någon satsning på störtlopp denna säsong, för att undvika smärta i benet.

VM i parasportens alpina grenar avgörs i spanska Espot i januari.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons