Annons

Arteta om krisen i Arsenal: "Extremt svårt"

Tre förluster och 0–9 i målskillnad i säsongsinledningen. Då erkänner Arsenaltränaren Mikel Arteta att lördagens Premier League-möte med Norwich är en måstematch.
Fotboll • Publicerad 9 september 2021
Arsenaltränaren Mikel Arteta. Arkivbild.
Arsenaltränaren Mikel Arteta. Arkivbild.Foto: Neil Hall/ap/tt

Londonlagets säsongsstart är den sämsta i ligan på 67 år efter förluster mot Brentford 0–2, Chelsea 0–2 och Manchester City 0–5. Arsenal ligger därmed sist i Premier League.

Nu när ligan startar om efter VM-kvaluppehållet har man kniven mot strupen.

Annons

– Vi behöver första segern och vi spelar inför våra supportrar efter den nedslående säsongsstarten, säger Arteta under presskonferensen inför ligaomstarten.

Haft många borta

Även hans eget jobb är under hot. Spanjoren har sagt att han har fått ytterligare fyra matcher på sig att rädda jobbet.

Arsenal värvade friskt inför säsongen, faktiskt allra mest i ligan (150 miljoner pund, motsvarande nästan 1,8 miljarder kronor). Arteta säger att man inte är i närheten av var man vill vara och att han inte vill komma med några ursäkter.

– Men vi har haft många skador och många covidfall och extremt svåra matcher, säger han.

– Nu behöver vi starta om och förhoppningsvis få alla tillbaka på banan.

"Tror på projektet"

Arteta säger också att det är viktigt med så många nya spelare att få ihop laget.

– Vi behöver skapa relationer, få en kemi och förståelse. Vi behöver anpassa oss och vi behöver göra det snabbt.

Klubben har gjort stora förändringar med 30 in- och utgående spelare under de tre senaste transferfönstren (drygt ett år). Arteta tror dock på konceptet med att fylla på med unga spelare.

– Vi tror på projektet, det var det som vi trodde var bäst för klubbens framtid. Men det är också fotbollens komplexitet, att man vill bygga långsiktigt men få resultat omedelbart.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons