Annons

Arsenal spelar i vita tröjor mot ungdomsvåldet

Arsenal kommer att spela i helvita tröjor i sin FA-cupmatch mot Nottingham Forest. Som en del i klubbens nya "No More Red" kampanj mot ungdomsvåld kommer lagets tröjor att tömmas på sin blodröda färg.
Fotboll • Publicerad 7 januari 2022
Arsenals tröjor kommer att vara helvita i söndagens FA-cupmatch. Arkivbild.
Arsenals tröjor kommer att vara helvita i söndagens FA-cupmatch. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Anledningen bakom initiativet är det ökade ungdomsvåldet i England. Under 2021 mördades hela 30 tonåringar i landet, den senaste en 16-årig pojke som knivhöggs till döds.

– Den vita tröjan är en symbol för att stå upp mot knivvåldet, säger Jack Ironside, som jobbat med klubbens sociala engagemang i 15 år. Kniv är det vanligaste vapnet i ungdomsvåldsbrott i England.

Annons

De unika tröjorna kommer inte att finnas till salu, och de som används i matchen kommer att skänkas till lokala organisationer som jobbar mot ungdomsvåld.

Enligt Ironside är fotbollen viktig för att ge ungdomarna möjligheten att göra något meningsfullt med sin fritid.

– Det vi försöker göra är att faktiskt jobba med unga människor utanför planen snarare än på den. Så att planen och fotbollen blir verktyget att engagera. Men det är sättet vi stöttar dem utanför planen som faktiskt gör skillnad, säger han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons