Annons

Arrangören: ”Vi är redo”

Logistik runt arenan – och säkerhet på den samma.Lägg till eventuell saltning av tävlingsspåren – och kärnfrågorna inför lördagens världscupstävling är inringade.– Vi känner oss redo, säger Karl-Erik Claesson, ordförande i Ulricehamns organisationskommitté.
Skidor • Publicerad 20 januari 2017
Karl-Erik Claesson och Hanna Falk. Foto: TT/BT
Karl-Erik Claesson och Hanna Falk. Foto: TT/BT

Över 50 000 biljetter är sålda till helgens två tävlingsdagar – och BT har tidigare belyst problematiken kring trafik, logistik och parkering.

– Det är väldigt många frågor som strömmar in, men jag kommer precis från en genomgång som rör de här frågorna och vi har en plan som jag tror kommer att fungera, säger Johan Falk, administratör i arrangörsföreningens ledning.

Annons

Inne på arenaområdet har det de senaste dagarna varit halt underlag på flera platser, och när tiotusentals åskådare nu är redo att inta stadion och skogen kring den samma ligger stort fokus på att minska riskerna för olyckor.

– Vi har en ganska stor organisation i gång som ska göra det så säkert som möjligt för alla att röra sig. Vi har fordon som sandar, och flera jourgrupper som ska sanda där maskinerna inte kommer åt att göra det, säger Karl-Erik Claesson.

Är du orolig på den fronten?

– Nej, och det tycker jag inte att besökare ska vara heller. Vi ska göra allt vi kan inför tävlingsdagen, på morgonen och sedan under pågående tävling, säger Claesson.

En polishelikopter och flera övriga patruller finns tillgängliga, precis som ambulans och räddningstjänst.

– Vi tror att vi är väl tillgodosedda på den fronten, säger Claesson.

Vad gäller spåren diskuterades på en presskonferens i går eftermiddag om huruvida snön kommer att saltas inför tävlingarna. Det är en balansgång med tanke på temperaturen i luften och i snön. Saltar man gör man det för att spåren inte ska bli för mjuka.

– Man måste ha god grund när man väl börjar salta, allt måste tas i beräkning för att det ska falla väl ut. Det är inte vi i föreningen Snösäkert som ansvarar för ett sådant beslut, utan det är tävlingsledningen, säger Fredrik Gustafsson.

Oskar PålssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons