Anvegård gav nye tränaren en smakstart

Anna Anvegård såg till att Jean-Luc Vasseur fick en smakstart på sitt nya tränarjobb.
Efter mindre än två minuter inledde svenskan målskyttet när Everton slog Leicester med 3–1 i ligacupen.
Fotboll • Publicerad 3 november 2021
Anna Anvegård. Arkivbild.
Anna Anvegård. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Efter en jobbig inledning på fotbollshösten valde Everton att sparka huvudtränaren Willie Kirk. På onsdagskvällen var det dags för ersättaren Jean-Luc Vasseur att leda laget för första gången, när Everton gästade Leicester i ligacupen.

Den tidigare Lyontränaren – Vasseur ledde det franska storlaget till Champions League-titeln för två år sedan – behövde inte vänta länge på sitt första måljubel.

Fransmannen valde att starta med alla tre svenskor – Nathalie Björn, Hanna Bennison och Anna Anvegård – och den sistnämnda hittade rätt innan ens två minuter hade spelats.

Anvegård tog sig in i straffområdet från vänster, sköt och träffade en Leicesterförsvarare så att bollen tog en bana som helt ställde målvakten Demi Lambourne.

1–0-målet följdes av 2–0 genom Izzy Christiansen, som prickade krysset med ett skott från straffområdesgränsen i den 39:e minuten.

Matchen slutade 3–1 efter två sena mål, och var viktig i Evertons jakt på kvartsfinal i ligacupen. Endast de fem gruppsegrarna, samt den bästa tvåan, går vidare till kvartsfinal (Chelsea och Arsenal är direktkvalificerade), och efter en inledande 1–5-förlust mot Manchester City är varje poäng viktig för Everton.