Annons

Anhållen för misshandeln: "Gjort vissa medgivanden"

Den nu anhållne 28-åringen har gjort vissa medgivanden angående sin inblandning i söndagens tragedi.
Sport • Publicerad 1 april 2014
Foto: Johan Nilsson / TT

Hans namn har figurerat tidigt i utredningen, bekräftar kammaråklagare Eleonora Johansson under tisdagens presskonferens.

– Den här personen har figurerat i utredningen sedan i söndags, vi har känt till och varit intresserade av honom. Jag har fattat beslut om att anhålla honom och jag kan säga så mycket att denna person tar ett visst ansvar för det som inträffat.

Annons

– Rubriceringen dråp kan ändras under dagen, säger hon.

Han kom själv till polisen, skriver aftonbladet.se

Mannen överlämnade sig sent på måndagskvällen, säger Kenneth Andersson, inre befäl på krimjouren i Helsingborg, till tidningen.

Helsingborgs polischef Tommy Sverngard för anser också att polisen "i stort" klarade kommenderingen vid matchen mellan Helsingborg och Djurgården, och att resurserna var tillräckliga.

– Det som hände kunde ha hänt när som helst och var som helst. Jag tror inte att ett annat upplägg hade kunnat förhindra det.

Den 28-årige mannen anhölls klockan 00.34 av åklagare, misstänkt för dråp, berättar Kenneth Andersson, inre befäl på krimjouren i Helsingborg.

Han anhölls efter ett kort förhör, bara en timme efter att han själv anmälde sig hos polisen vid halvtolvtiden på måndagskvällen.

Den nu dråpmisstänkte mannen kom in till polisen i Helsingborg klockan 23.31 i går kväll.

– Han kom in självmant och sade att det nog var honom som vi eftersöker, berättar Eva-Lotta Hermansson Truedsson, pressinformatör vid polisen i Helsingborg.

Polisutredningen fortsätter under dagen.

Annons

Mannen, som är från Helsingborgsregionen, är tidigare dömd för brott.

– Men det är bara bagateller och det är gammalt.

Polisen vill fortsätta sitt samarbete med klubbarna för att "de goda krafterna" inom fotbollen ska segra över våldet, säger Sverngard.

Det var strax före söndagens allsvenska premiärmatch mellan Helsingborg och Djurgården som Djurgårdssupportern, en 43-årig flerbarnspappa, misshandlades till döds när han var på väg till matchen.

Ögonvittnen berättade för kvällstidningarna om en till synes helt oprovocerad attack. En kvinna sade till Aftonbladet att tre personer kom springande och att en av dem slog en glasflaska i mannens bakhuvud. När han föll till marken började de slå och sparka på honom.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons