Annons

Angeldahls drömläge: "Grym känsla"

Den franska "passningen" var perfekt.
Filippa Angeldahl fick drömläge och gav Sverige en drömstart. Efter 25 sekunder.
Fotboll • Publicerad 11 oktober 2022
Filippa Angeldahl blev målskytt direkt mot Frankrike.
Filippa Angeldahl blev målskytt direkt mot Frankrike.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Filippa Angeldahl har fått sitta en hel del på bänken i Manchester City och fick inleda där även mot Spanien i fredags.

Men när hon fick chansen från start mot Frankrike gick det snabbt.

Annons

Ett inlägg från Jonna Andersson blev via en fransk försvarare en perfekt passning till Angeldahl, som gjort många mål från en liknande position precis vid gränsen till straffområdet.

– När Jonna slår inlägget vet jag att det gäller att ligga och hugga på bollar som kan droppa ner och när jag ser den komma emot mig är det ju ett favoritläge för mig, säger Filippa Angeldahl.

– Det var bara att tacka och ta emot.

Skottet gick lågt mot vänster och in i mål via stolproten. Det blev en kalldusch som Frankrike aldrig riktigt hämtade sig från.

– Otroligt skönt så klart, att göra mål så snabbt. Det säger sig själv att man kommer in i matchen på ett väldigt bra sätt, vi får en drömstart.

TT: Hann du tänka något när bollen kom, matchen hade ju knappt börjat?

– Nej, egentligen inte. Det är min första touch i matchen. Men jag kommer till ett väldigt bra läge, hon lägger upp den till mig så det är egentligen bara att sätta dit den, det var otroligt skönt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons