Annons

Andraserien räddade IFK Borås

– Vi får vara tacksamma för en poäng. Det kunde gått än värre med vår svaga inledning, menade Lennart Lundqvist, lagledare i IFK Borås.
Räddningen och en pinne kom med en andraserie av elitklass.
Sport • Publicerad 13 januari 2008

Åmål är ett lag IFK måste ha bakom sig om laget vill var på kvalplats fram på vårkanten. Känslan av att vara lite bättre verkade smyga sig in hos de blåvita hemmagubbarna. Det var lite dålig tändning till en början.

Åmåls ledning med 4–1 fick dock IFK-arna på andra tankar. Spelet kom igång och vändningen med 5–0 efter 1721 pinnar gav segertankar.

Annons

– Jag trodde att vi skulle orka hela vägen ut. Vi hade chansen, ledde med 100-talet poäng i slutet men tappade med ynka sju poäng. Där gick den ena pinnen sin väg, sade Lennart.

Jerry Carlstrand i par med Paul Öhrwall vid IFK:s förstabord tog alla sina matcher på 1723 poäng, medan Nicklas Linderholm/Tomas Åhnhed bara fick med sig en banpoäng efter 1670 tillsammans.

– Siffrorna säger att vi har mer att hämta. Nicklas och Tomas borde fått med sig mer. Man vet aldrig riktigt hur det går. Nu torskade vi med sju poäng. Sånt är livet i bowlingen, avslutade Lennart.

Och charmen.

BOWLING SYDALLSVENSKAN, HERR

IFK BORÅS-ÅMÅLS BC 10–10

Lennart Odén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons