Annons

Andersson med i A-truppen: "Fantastisk talang"

Skidskytte • Publicerad 2 maj 2023
Sara Andersson. Arkivbild.
Sara Andersson. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Elva VM-medaljer, varav tre guld, och 38 pallplatser i världscupen – fjolåret var en rekordsäsong för skidskyttelandslaget.

Nu satsar huvudtränaren Johannes Lukas & Co på nya framgångar.

Annons

Och han gör det med en blandning av erfarna och unga åkare.

"De 'nya' åkarna kommer kunna bidra med lite ny inspiration och motivation till gruppen", säger Lukas i ett pressmeddelande.

"Vi har åtta VM-medaljörer i laget, något som betyder det mycket kvalité vilket också gör att alla är motiverade för att fortsätta att utvecklas ännu mer under den kommande säsongen."

Bland de nya åkarna finns Sara Andersson, som bland annat tog brons i JVM.

– Sara har gjort en fantastisk säsong. Hon är en stor talang, har tagit steg för steg och vi vill ge henne tid och chansen att utvecklas i landslaget, säger Lukas.

När Andersson får plats i truppen, innebär det att Johanna Skottheim petas.

Ny på herrsidan är Emil Nykvist.

Skidskyttelandslaget inleder träningsåret med ett veckoläger på Mallorca den 5–13 maj.

Fakta: Skidskyttelandslagets A-trupp

Anna Magnusson, Piteå, Elvira Öberg, do, Hanna Öberg, do, Linn Persson, Bore, Mona Brorsson, Finnskoga, Sara Andersson, Mora, Stina Nilsson, Lima, Tilda Johansson, Anundsjö, Emil Nykvist, Bore, Malte Stefansson, Oxberg, Martin Ponsiluoma, Tullus, Jesper Nelin, Piteå, Peppe Femling, do, Sebastian Samuelsson, I 21 IF.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons