Annons

Andersson: Jag saknade dem förra året

Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn är tillbaka i längdlandslaget.
Ebba Andersson myser över utbrytartrions comeback.
– Jag tycker det är väldigt kul och det är efterlängtat att ha dem tillbaka, säger Andersson.
Skidor • Publicerad 15 maj 2023
Frida Karlsson och Ebba Andersson under skid-VM i Planica. Arkivbild.
Frida Karlsson och Ebba Andersson under skid-VM i Planica. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Förra veckans stora skidnyhet var att Karlsson, Dahlqvist och Svahn åter är en del av det svenska längdlandslaget efter att ha kört fjolårssäsongen i egen regi.

– Jag tycker att de var väldigt saknade förra året. Just att ha med dem ute på träningspassen gör att kvaliteten höjs ytterligare, säger Andersson till TT.

Bidrar med mycket

Annons

TT: Vad är det du har saknat med trion?

– De har mycket att bidra med till gruppen. Jag tycker att ambitionen ska vara att alla Sveriges bästa skidåkare vill vara med i landslaget. I år känns det som att vi har landat i ett något mer lämpligt upplägg för alla, där vi åkare har fått vara något mer delaktiga än tidigare år.

– I slutändan så är det ändå landslagstränarna som spikar en slutgiltig lägerplan – men just det här att få vara med och tycka lite grann tidigt i processen, det gör att delaktigheten blir större.

Andersson fortsätter:

– Det kanske inte blir att alla åtta viljor får igenom allt sitt till hundra procent, men om man ändå någonstans kan hitta något som lämpar sig till största del för alla så är det väldigt värdefullt att kunna vara tillsammans. Är du tillsammans får du möjlighet att nyttja varandra ännu mer och förhoppningsvis nå ännu mer utveckling.

Kompromisser

Andersson menar att inga krav har ställts, men att synpunkter framförts.

– I vissa fall kan de tillgodoses och i vissa fall så blir det att man får försöka hitta lösningar eller kompromisser.

Ett exempel är när, hur och var åkarna önskar att ha läger.

– I slutändan är vi sex av åtta som bor i Östersund, då känns det viktigt att vi kan ta till vara på den tiden. Jag själv känner inte att jag är ute efter något upplägg som skidskyttarna har, där de har minst ett pass per dag gemensamt. Men om man ändå kan hitta en viss kontinuitet i sparring på hemmaplan så tror jag att det är höjande för oss som grupp.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons