Annons

Andersson: "Inte hittat rätt person"

Malmö FF hittade aldrig en långsiktig lösning på tränarfrågan.
Nygamle tränaren Åge Hareide blir en nödlösning säsongen ut.
Fotboll • Publicerad 6 september 2022
Åge Hareide (mitten), Malmö FF:s sportchef Andreas Georgson (till vänster) och sportdirektör Daniel Andersson när Hareide presenterades som MFF-tränare säsongen ut.
Åge Hareide (mitten), Malmö FF:s sportchef Andreas Georgson (till vänster) och sportdirektör Daniel Andersson när Hareide presenterades som MFF-tränare säsongen ut.Foto: Johan Nilsson/TT

Nygamle Malmö FF-tränaren Åge Hareide (i klubben 2014–2015) kliver in som tränare säsongen ut, men frågan är varför norrmannen inte kontaktades direkt efter att Milos Milojevic fått sparken i slutet av juli.

– Dels var det en väldigt delikat period. Vi hade kvalmatcherna och ville inte ändra för mycket då. Sedan gick vi in i en process där vi letade en långsiktig lösning, men vi har inte hittat rätt person nu, säger sportdirektören Daniel Andersson när Hareide presenterades.

Ger arbetsro

Annons

Nu rullar processen vidare med sikte på säsongen 2023.

– Vi jobbar på. Vi har träffat många bra kandidater, nu ger detta lite arbetsro till detta så att vi kan se till att det blir rätt.

Det är inte så att ni har en bra kandidat som är tillgänglig först i vinter?

– Så kan det också vara, säger Daniel Andersson.

Sportchefen Andreas Georgson tog över som interimtränare efter Milojevic, som fick sparken efter ett misslyckat Champions League-kval.

Facit för Georgson blev avancemang till Europa League-gruppspelet, men endast fyra poäng på fem allsvenska matcher. Malmö har tagit två raka SM-guld, men är nu elva poäng efter serieledande Häcken med nio matcher kvar att spela.

"Lära mig sportchefsrollen"

Georgson återgår nu till tjänsten som sportchef.

– Fotbollslivet är sällan problemfritt, man upplever himmel och helvete både som tränare och sportchef. Skiftet känner jag inga problem med. Jag har hela tiden varit inställd på att det kommer en tid när jag ska tillbaka och fortsätta lära mig sportchefsrollen, säger Georgson.

MFF möter portugisiska Braga hemma i premiären av Europa League på torsdag. På söndag väntar IFK Norrköping på hemmaplan för den allsvenska tabellsjuan Malmö.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons