Annons

Anders Södergren tog VM-silver

Svensken tog silver på 2 x 15 kilometer skiathlon vid skid-VM i Tjeckien.
Sport • Publicerad 22 februari 2009
Anders Södergren vann VM-silver i 2x15 kilometers Skiathlon efter ett taktiskt perfekt genomfört lopp.
Anders Södergren vann VM-silver i 2x15 kilometers Skiathlon efter ett taktiskt perfekt genomfört lopp.Foto: Scanpix/arkiv

I första grenen i VM, 15 km klassiskt, misslyckades vallningen för Anders Södergren men efter silvret hyllade han det svenska valla-teamet.

– Jag hade superskidor i dag. Äntligen får jag betalt för att jag är uppe och kämpar och drar, sade Södergren till SVT.

Annons

Han visste att ingen av konkurrenterna skulle hjälpa till i täten.

– Jag förstod rätt snabbt att jag inte skulle få hjälp att dra en enda meter. Så det var bara att fortsätta. Skönt att få betalt för det, sade Södergren.

Han låg länge i täten men ökade farten rejält under det näst sista varvet. Han fick med sig tre åkare: Northug, italienaren Giorgio Di Centa samt ryssen Aleksandr Legkov.

Norrmannen gjorde det avgörande rycket ett par hundra meter innan mål och tog en enkel seger. Södergren var den ende som orkade haka på och när Legkov ramlade var det svenska silvret klart. Bronset gick till Di Centa.

Det var Södergrens andra individuella VM-medalj. I Val di Fiemme 2003 tog han också silver på 50 kilometer.

– ?Jag siktade på att komma härifrån med medalj. Men det här bådar gott inför fortsättningen. Ser verkligen fram emot stafetten (på fredag). Då går vi för guld, sade Södergren.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons