Annons

Alibek Alievutlånad till Gais

Han lämnade Elfsborgs U19 för CSKA Moskva. Nu är Alibek Aliev klar för Gais.
Fotboll • Publicerad 26 juli 2016
Foto: Jan Pettersson
Foto: Jan Pettersson

I början av förra året värvades Alibek Aliev för 2,8 miljoner. Den ryska storklubben CSKA Moskva skrev femårskontrakt med anfallaren trots att han inte ens gjort A-lagsdebut i Elfsborg. Det slutade med skadeproblem, sviktande självförtroende och utlån till finska FF Jaro.

Det har periodvis ryktats om att Alibek Aliev är på väg tillbaka till Elfsborg, men istället presenterades 19-åringen i går kväll som nyförvärv i Gais – ett lån som gäller året ut.

Annons

I superettanklubben kommer han att ersätta David Johannesson, som lånats ut till Öster.

– Vi tror att Alibek har en spelstil som passar Gais bättre. Han är en stor och stark forward som kan hålla i bollen och förhoppningsvis förlänga anfallen och det behöver vi. Dessutom är det en bra kille vid sidan av planen, säger Fredrik Mohlin, sportchef i Gais.

Alibek Aliev har genomgått läkarundersökning och är i full träning, men pappersarbetet är inte helt klart.

– Förhoppningsvis är han spelklar på söndag när vi möter Frej borta, sen är det naturligtvis upp till tränaren om han blir uttagen, säger Fredrik Mohlin.

Malin HenriksonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons