Annons

AIK visade stöd - och förlorade

"Sorgen har ingen färger, vila i frid..."
Sport • Publicerad 31 mars 2014

Med svart text på en lång vit banderoll visade AIK-fansen sitt stöd till Djurgårdssupportern som misshandlades till döds i Helsingborg.

Mötet med IFK Göteborg slutade 0–2.

Annons

Söndagen den 30 mars 2014.

Det blev en dag som fylldes av sorg och alltid kommer att minnas av klubbar, supportrar och Fotbollssverige.

På måndagskvällen, inför den fotbollsallsvenska matchen mellan AIK och IFK Göteborg, gick storklubbarnas supportrar samman till en stor klack på Friends Arena.

För att hedra den 43-årige Djurgårdssupportern som dödsmisshandlades i Helsingborg.

– Tillsammans vill framföra vårt djupaste deltagande i den sorg som anhöriga, kamrater och Djurgården känner, läste representanter från klubbarnas supporterföreningar upp för de 30 650 åskådarna.

Sedan följde en tyst minut, innan matchen, där spelarna bar sorgband, var i gång.

Det var gästande Göteborg som tog tag i taktpinnen tämligen omgående. I den 14:e minuten gav inledningen utdelning. Lasse Vibe sprang sig fri, en bredsida senare låg bollen i Kyriakos Stamatopoulus mål. I slutet kontrade Malick Mané in 2–0.

Matchen avbröts, efter rök från Göteborgs-klacken bengaliska eldar, av brandlarmet i 53:e minuten och av en supporter som var inne på planen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons