Annons

AIK:s segersvit bruten – mållöst i Mjällby

AIK kom till matchen med en imponerande vinstsvit i ryggen.
0–0 i bortamatchen mot Mjällby innebar ett negativt trendbrott för topplaget från Solna.
Fotboll • Publicerad 13 september 2021
AIK och Sebastian Larsson fick nöja sig med 0–0 och poängtapp borta mot Mjällby.
AIK och Sebastian Larsson fick nöja sig med 0–0 och poängtapp borta mot Mjällby.Foto: Johan Nilsson/TT

Det senaste landslagsuppehållet blev till en ovan upplevelse för Mikael Lustig samt klubbkompisen Sebastian Larsson som båda tackade för sig efter sommarens EM-slutspel.

– Både och, så klart. Det är fortfarande ganska färskt, konstigt att uppleva det från sidan. Det är något man får lära sig, säger Mikael Lustig om känslan att följa landslaget från sidan efter många år som blågul högerback.

Annons

AIK:s tränare Bartosz Grzelak tror att hans lag kommer att gynnas av att ha Larsson samt Lustig kvar i träning under kommande landslagsuppehåll.

– Kroppen borde kännas bättre, samtidigt kan det inte vara helt fel att få bort gubbar till landslaget som kommer tillbaka med lite högre tempo, säger Lustig.

Ribbträff

Utflykten till Blekinge blev till en jobbig upplevelse för AIK. Matchen var ännu i sin linda när Mjällbys lagkapten David Löfquist drog en frispark klockrent i målvakten Kristoffer Nordfeldts ribba. Nära, men bara nära, att AIK fick en mardrömsstart på matchen.

Löfquists frispark var en signal till AIK om vad som väntade på Strandvallen.

– Vi möter ett lag som gör det väldigt svårt för oss, vi kom inte upp i vår nivå, säger Bartosz Grzelak och betonar ständiga bolltapp som ett stort bekymmer för hans lag under den här kvällens 90 minuter.

Mjällby höll nollan för tredje matchen i rad och visade även upp en del offensiv finess som satte AIK-försvaret i bryderier.

– Vi kom aldrig riktigt in i matchen, vi gör det dåligt defensivt och offensivt. Då är det svårt att vinna matcher, säger Mikael Lustig.

"Ingen katastrof"

Men matchklockan tickade på utan att Mjällby lyckades komma närmare ett mål. Löfquists frispark i matchens inledning blev tillställningens solklart bästa målchans.

Bartosz Grzelak provade med att göra en antal byten, men lyckades inte få den rätta offensiva snitsen på sitt AIK den här aftonen.

– Det är ingen katastrof, men en besvikelse att vi inte presterar bättre här idag, säger Bartosz Grzelak.

Annons

– Vi förlorade inte, om man ska se något positivt, säger Mikael Lustig.

Den mållösa matchen innebär att Djurgården, i kraft av bättre målskillnad än tvåan AIK, leder allsvenskan efter tre femtedelar av serien.

Mjällby befinner sig fortsatt på kvalplats, två poäng bakom Degerfors och tre poäng före Örebro, som befinner sig under nedflyttningsstrecket.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons