Annons

AIK hämtar sportchef från Rögle

Ishockey • Publicerad 12 februari 2021
Christoffer Malm, längst till höger, blir sportchef i AIK. Här tillsammans med Rögles klubbdirektör Daniel Koch och sportchefen Chris Abbott. Arkivbild
Christoffer Malm, längst till höger, blir sportchef i AIK. Här tillsammans med Rögles klubbdirektör Daniel Koch och sportchefen Chris Abbott. ArkivbildFoto: Anders Bjurö/TT

Hockeyallsvenska AIK har gjort klart med Christoffer Malm, 30 år, som ny sportchef.

Malm kommer från SHL-topplaget Rögle där han under tre säsonger varit assisterande sportchef till Chris Abbott.

Annons

"Han har varit en betydande del i att skapa den framgång och imponerande utveckling som Rögle genomgått de senaste åren. Christoffer står för ett modernt och nytänkande ledarskap som jag är övertygad om att AIK Hockey kommer att få stor nytta av framöver", säger AIK:s vd Anders Olsson till klubbens webbplats.

AIK skriver att Malm kommer att göra "en mjuk övergång" för att senast i april helt ha övergått till klubben.

Christoffer Malm ersätter mångårige sportchefen och AIK-ikonen Anders Gozzi som efter denna säsong övergår till andra arbetsuppgifter.

AIK lyfte för en tid sedan upp unge assisterande tränaren Anton Blomqvist som ansvarig efter Håkan Åhlund och har lyft från botten till de övre regionerna i allsvenskan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons