Annons
Här är helomvändningen som får Borås Basket att jubla. Roope Ahonen är beredd att strunta i VM-klausulen – och kan inom kort skriva på för en ny säsong i Borås. "Jag vet mer inom en vecka", säger den finske landslagsguarden till BT.
Sport • Publicerad 31 maj 2014

Roope Ahonen befinner sig i Borås. Officiellt för att hälsa på kompisar – men bakom kulisserna pågår enligt uppgifter till BT långtgående diskussioner om ett nytt kontrakt med Borås Basket.

– Jag har semester och överlåter det där till min agent, säger Ahonen.

Annons

Den snart 23-årige guarden ska enligt uppgift ha träffat sin agent i onsdags – och inom kort kan den finske landslagsspelaren skriva på ett nytt kontrakt med Borås Basket.

– Det händer nog något inom en eller två veckor. Vi får se var jag spelar nästa säsong, men att Borås är en av klubbarna som är aktuella kan jag bekräfta, säger Ahonen.

Han har tidigare uttalat ett önskemål om att bara skriva på för en klubb som erbjuder en klausul som gör det möjligt för honom att lämna för en bättre liga efter VM i september – om den chansen dyker upp. Borås Basket vill inte skriva den sortens klausuler.

– Jag vill inte låsa fast oss på det sättet, så det är inte aktuellt, säger Jonas Larsson, sportchef i Borås Basket.

BT: Är din uppfattning att Ahonen lättat på klausul-kravet?

– Ja.

BT: Och då är ni intresserade?

– Ja, det har vi varit hela tiden. Roope var fantastiskt bra i början av säsongen, men tappade lite i slutet efter fotskadan och på grund av trötthet. Men han hade spelat två säsonger utan stopp då – med landslagsspel under förra sommaren. Så det var inte så konstigt.

Borås Basket har redan värvat landslagsstjärnan Christian Maråker och danske landslagskaptenen Adama Darboe. Dessutom har klubben förlängt kontraktet med kvintetten JJ Miller, Mike Palm, Chris McKnight, Wictor Grenthe och Fredrik Andersson.

– Vi är väldigt tidiga ute och det känns bra. Det kan bli en spetsspelare till, och i så fall är Roope ett av de aktuella namnen, säger Jonas Larsson.

Roope Ahonen

Född: 12 juni 1990 (23 år).

Kommer från: Salo (Finland).

Längd: 186 centimeter.

Position: Guard.

Klubbar: Torjan Pojat (Finland) 2007–09, Salon Vilpas (Finland) 2009–12, Solna Vikings 2012–13, Borås Basket, 2013–14.

Bonusinfo: A-landslagsman i Finland.

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons