Annons

AHL-spelare på väg till BHC

Matthew Waddell har tolv matcher för AHL-laget Hartford Wolfpack med sig från den gångna säsongen.
Sport • Publicerad 6 augusti 2008

ISHOCKEY BORÅS

Nu är han nära att skriva på för Borås HC.

Annons

– Vi har fört en diskussion, säger Stefan Persson, sportchef i BHC.

Den långa jakten på backförstärkning ser ut att ha nått sitt mål.

Vad BT erfar är det redan klart att den 24-årige kanadensaren skall med på lagets båda matchläger i Danmark och Norge sista helgen i augusti och den första i september.

Stefan Persson säger:

– Vi har inte nått så långt att någonting alls är klart. Vi har hört oss för med Waddells agent. Sedan handlar det om mycket praktiska saker och givetvis ekonomi.

Vad vet du om Waddell?

– En allroundback som kan spela år två håll. Det är väl ingen hemlighet att vi önskar en back, men jag kan inte säga så mycket mer i dag. Inte mer än att vi har våra förhoppningar.

Vad väntar härnäst?

– Vi få se.

Matthew Waddell spelade senaste säsongen för ECHL-laget Charlotte Checkers, men lyftes upp och spelade tolv matcher för NY Rangers farmarklubb Hartford Wolfpack.

Annons

Genom skolan träffade han den svenska, volleybollspelande, flickvännen Anna Tengnäs. Tengnäs som precis flyttat hem till Sverige för att jobba och samtidigt ta över tränarrollen i Hylte Volleys damlag.

När BT pratar med Anna Tengnäs på tisdagskvällen säger hon:

– Det är meningen att Matt skall flytta hit för att spela hockey. Jag vet att han pratat mycket med och om Borås, men jag vet inte hur mycket jag kan säga.

Kommer ni att bo i Borås?

– I så fall kommer Matthew att ha en lägenhet där och sedan får vi se hur vi löser resten. Det beror lite på var någonstans jag kommer att jobba.

Matt Waddell

Ålder: 24.

Född: Naimo, utanför Vancouver.

Position: Back.

Klubb: Charlotte Checkers.

Längd/vikt: 186/93.

Aktuell: som BHC:s kommande nyförvärv.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons