Annons

Revanschen: Bjöd på mål – men räddade en poäng

Han byttes in efter en kvart – och orsakade Djurgårdens kvitteringsmål.
I slutet fick Jon Jönsson revansch.
Veteranen sköt in 2-2 från lång distans och fixade en poäng åt Elfsborg.
Fotboll • Publicerad 23 april 2018

Här saknas innehåll

– Otroligt skönt med tanke på att jag bjöd på det första målet så att de kom in i matchen, säger Jönsson.

Elfsborg kom stärkta till mötet med Djurgården efter en efterlängtad seger på Grimsta IP mot BP i förra veckan. Och de gulsvarta fick en drömstart på måndagskvällen.

Annons

Nio minuter in i matchen på Borås Arena satte Simon Lundevall dit ett långskott intill Andreas Isakssons vänstra stolpe.

Efter en dryg kvart tvingades Joakim Nilsson bli utbytt efter smärta i sätesmuskulaturen. Jon Jönsson ersatte – och sex minuter senare gjorde han ett misstag som senare skulle resultera i en kvittering. Han tappade bollen. Djurgården anföll. Jesper Karlström passade Jonathan Ring som lyfte bollen över Ellegaard upp i krysset.

Elfsborg hämtade sig och hade en bra period mot slutet av den första halvleken. Men istället för att ta ledningen på nytt, släppte laget in 1-2. Jonathan Ring passade Aliou Badji som dundrade in ett hårt, elegant och precist skott mellan benen på Adam Lundqvist och bakom Kevin Stuhr-Ellegaard.

Den andra halvleken bjöd på ett par chanser från båda håll, men Djurgården såg ut att ha kontroll.

När matchklockan tickade fram till minut 90 var ställningen fortsatt 1-2. Då klev Jon Jönsson fram och avlossade ett skott från lång distans in i mål, intill den vänstra stolpen. Matchen slutade 2-2.

– Det kändes som Djurgården hade bra kontroll och inte var hotade av Elfsborg. Elfsborg såg inte speciellt farliga ut, säger Hasse Backe i studion.

Jon Jönsson:

– Det är klart det är skönt att komma tillbaka när vi är på väg att förlora matchen. För min och för lagets skull, säger han.

””Det var bara förbaskat dålig touch” - Jon Jönsson om bjudningen till 1-1.”

C More: Hur tänkte du när du fick läget?

Annons

– Jag tänkte inte någonting. Jag såg bara att den studsade upp, jag fick lite yta och nöp till bara.

C More: Hur var känslan när ni låg och jagade för kvitteringen?

– Vi hade ganska bra tryck hela tiden. När spelet böljar är de bra, men jag tyckte hela tiden att vi var på väg att skapa saker. Så det var skönt att få en pinne i alla fall.

C More: Du fick hoppa in lite hastigt när Joakim Nilsson skadade sig. Var det det som bidrog till bjudningen till deras mål?

– Njaej, det var bara förbaskat dålig touch. Jag får bollen lite för långt ifrån mig, kanske borde tagit en taktisk frispark när man är efterklok. Det håller inte på den här nivån.

Nu har Elfsborg tagit fyra poäng på fem matcher. Jönsson om den tuffa starten i allsvenskan:

– De två senaste matcherna tycker jag att vi känner igen oss lite. Det har varit mycket nytt som tränarna har velat implementera och alla jobbar stenhårt i försvaret. Det blir bara bättre.

””Det var sent in och många trötta ben, vi var tvungna att göra något” – Özkan Melkemichel om sina defensiva byten.”

Djurgårdens tränare Özkan Melkemichel var besviken efter slutsignalen.

– Klart det är surt att åka på det målet så sent in i matchen. Det känns inget vidare just nu.

Han förklarar sina defensiva byten:

– Det var sent in och många trötta ben, vi var tvungna att göra något. Elfsborg började komma in i ytor vi inte ville att de ska komma in i. Det var inte meningen att bli så låga så tidigt. Jag tycker ändå att vi har ganska bra kontroll. Målet som görs är från ungefär 25 meter och det ska inte gå egentligen. Det är beklagligt för oss, säger Melkemichel, som tycker att 2-2-resultatet känns som en förlust.

Adam ÅstrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons