Norrby vann: "Oj, oj, vilken dramatisk sista minut"

FOTBOLL Artikeln publicerades
Foto:Anders Robertsson

Norrby låg under, men vände och vann mot bottenkonkurrenten Frej efter en dramatisk sista minut.

Adam Ståhl blev matchhjälten som sköt in 2-1 och fixade tre mycket viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt.

Det blev ett par dramatiska tilläggsminuter. Frej jagade ett avgörande 2-1-mål och när det återstod en minut hade de fixat ett bra frisparksläge på högersidan. Men hemmalaget misslyckades med sin frisparksvariant och gav Norrby chansen att kontra fort.

Boråslaget anföll då med fyra man mot en med Shkelqim Krasniqi i spetsen. Han lurade bort den siste försvararen och passade Adam Ståhl som sprang in i straffområdet, sköt in 2-1 bakom målvakten och fixade tre poäng mot bottenkonkurrenten.

Segern innebär att Norrby avslutar sviten med två raka förluster – och är uppe på en tillfällig niondeplats efter 21 omgångar med 24 poäng. Frej å andra sidan ligger kvar på nedflyttningsplats med 19 poäng.

Hur var de första 90 minuterna då?

Jo, de inledande 45 bjöd på målchanser från båda håll. Men det var hemmalaget som skapade vassast lägen.

Frej fortsatte efter paus att hota framåt, speciellt med Nsima Peter i anfallet. Och i den 56:e minuten fick de utdelning. Det var Joakim Runnemo som prickade in ledningsmålet efter spel på högerkanten och en passning snett inåt bakåt i straffområdet.

Då såg det tungt ut för Norrby.

Men det blåvita Boråslaget replikerade fort i minut 60. Adam Ståhl stal bollen i straffområdet och passade fram Gzim Istrefi som tryckte in 1-1 från kort avstånd.

Frej pressade sedan stundtals ner Norrby hårt – men hittade ändå aldrig nätet igen.

Istället var det Norrby som fick jubla efter slutsignalen.