Holmén fixade poäng åt Elfsborg - med sekunder kvar

Elfsborg såg ut att gå mot en chockförlust hemma mot Frej i svenska cupen.
Men i den sjätte övertidsminuten kvitterade de gulsvarta.
Samuel Holmén satte dit 1-1 efter en passning från höger av Stefan Ishizaki.
Fotboll • Publicerad 23 februari 2019
Elfsborg möter Frej hemma i svenska cupen.

Elfsborg skapade mängder av chanser i den första halvleken. Jonathan Levi hade flera skott på mål och även Pawel Cibicki. Frejs målvakt Tim Erlandsson var ute på vift ett par gånger.

Men ändå var det bortalaget som tog ledningen i minut 37. Stefan Ishizaki snodde bollen på egen planhalva, men snubblade och Moustafa Zeidan tog tillbaka bollen. Sedan avancerade han ett par meter och sköt in 1-0 bakom Ellegaard från distans.

Det gulsvarta hemmalaget hade mest boll i andra halvlek och ordnade fram ett gäng halvchanser, men fick inte in bollen. Det var först i den sjätte övertidsminuten som Elfsborg hittade nätet. Stefan Ishizaki tog emot en boll på högersidan av straffområdet, slog en passning in mot mitten – och där fanns inbytte Samuel Holmén som stänkte in 1-1.

Elfsborg låg etta i gruppen inför lördagens match, men är nu tvåa på fyra poäng. Djurgården besegrade Hässleholm och har nu sex poäng.

För att gå vidare till kvartsfinal behöver Elfsborg vinna borta mot Djurgården nästa helg.