Elina JohanssonFoto: Johan Rydén

HANDBOLL, DIV 2 DAM

ULRICEHAMN–DEGERFORS 19–20

– Det här var väl ingen bra match, sa Johansson efteråt.

Då pratade hon om lagets insats. Degerfors kom till Ulricehamns sporthall med 16 raka förluster och målskillnaden 265–506.

I går tog värmländskorna sin första seger för året. De gjorde det trots att Ulricehamn ledde med hela 17–11 med 14 minuter spelade av den andra halvleken.

– Jag tar på mig förlusten, sa tränaren Daniel Larsson, och fortsatte:

– Jag trodde att det var klart, och bytte in för många unga spelare samtidigt.

När dessutom heta Elina Johansson blev punktmarkerad i samma veva så tappade Ulricehamn spelet helt.

Faktum var att hemmalaget var mållöst i 13 minuter från Elina Johanssons 18–15-mål till Amanda Anderssons reducering till 19–20 i slutsekunderna.

– Jag lät nog de ordinarie komma in igen lite för sent, och så kom inte de i gång direkt heller, sa tränare Larsson.

Elina Johansson var alltså den som lyfte sig över mängden i hemmalaget. Lagets yngsta spelare gjorde mål på straffar, genombrott, distansskott och kontringar. Totalt stod hon alltså för nio av lagets 19 mål.

– Jag är väl i alla fall den yngsta av dem som spelar i A-laget hela tiden, säger hon.

Har du gjort nio mål förr?

– Ja, tolv är nog det mesta jag gjort – tror jag.

Johansson är född 1991, hon har tränat med damlaget sedan hon var 14 år.

– Men det fanns någon regel om att jag inte fick spela matcher förrän jag var 16.

Hon har även varit med på inledande landslagsläger. Även om inte elitklubbarna ännu inte står på kö för hennes namnteckning så drömmer hon om att spela elitseriehandboll.

Skövde ligger ju inte så långt ifrån Ulricehamn.

– Och det är inte så långt till Göteborg heller, säger hon.

Tränare Daniel Larsson tror att hans adept har kapacitet att nå eliten.

– Hon kommer att bli bra. Hon behöver nog ett eller två är till i division II, så jag hoppas att hon väntar med att flytta på sig. Men om tre–fyra år är hon förmodligen i elitserien – om hon satsar, säger han.

I så fall skulle hon bli den tredje Ulricehamnsprodukten att nå högsta serien efter Maria Karlsson och Linda Nilsson (heter nu Reneby).

Ulricehamn–Degerfors 19–20 (9–9)

Mål, Ulricehamn: Elina Johansson 9 (2 straffar), Sandra Johansson och Sofia Lindgren 2, Nina Hagman, Amanda Andersson, Charlotta Skattberg, Sara Fransson, Lina Lindgren och Andrea Nilsson.

Domare: Thomas Corriere och Claes Keller.

Publik: cirka 100